Egyéni vállalkozò lettem és éppen most vettem fel egy dolgozot. A havi járulékokat hol kell befizetni utána? Sajna a könyvelöm épp nyaral és nem tudom vele felvenni a kapcsolatot. KÖSZÖNÖM.
Bejelenteni sem hiszem akkor, hogy tudtad a könyvelőd nélkül...
Átmenetileg keress fel valakit, aki ért hozzá.
A könyvelőprogramban, a bérszámfejtés után a könyvelő elkészíti neked az utalások listáját.
A NAV megfelelő számlaszámaira kell utalnod a könyvelő által megadott összegeket.
Minden hónap 12-éig kell befizetni, szóval ha most vetted fel az embert, még ráér. Amúgy sem létezik, hogy egy könyvelő úgy menjen el nyaralni, hogy nem rendezi az ilyen dolgait. Ha mégis, keress másik könyvelőt.
Ha a könyvelődnek nem szóltál előre, hogy fel akarsz venni valakit, akkor az gáz, mert a munkába-állást megelőzően be kellett volna jelenteni az apeh-hoz.
Ha a könyvelőd úgy ment el szabira, hogy arról te nem tudtál, az valóban gáz.
Ha szólt neked (is), csak ráfeledkeztél, akkor pedig most talán várni kellene az alkalmazott felvételével addig, míg visszajön a szabiról, és be tudjátok jelenteni, különben elég sokba fog a bünti kerülni.
Nem kell bevinned semmit. Az új dolgozó bejelentését elektronikusan kell elküldeni. Tehát ha ő tudott róla, akkor ezt megtette.
Visszajön szabiról, a darab-hónapra leszámfejti a munkabért, kiszámolja az alkalmazott után fizetedendő járulékokat, hozzáadja ahhoz, amit te saját magad után kell, hogy fizessél. És meg fogja adni a számlaszámokat, hogy melyikre mennyit utalj. A befizetési határidő mindig a tárgyhónapot követő hónap 12.-e.
Most még ne fizess, hiszen a hónapnap még vége sincs, mi van, ha akár te, akár az új alkalmazott pl. lebetegedtek, vagy akármi más történik 30.-a előtt, és rögtön változik a fizetnivaló összege.
Várj nyugodtan, 6.-a, 8.-a körül még ráérsz megtudni mennyit kell fizetned, legkésőbb 10.-én elutalod, akkor is odaér 12-ig. Oké?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!