Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A KATA-T választani kell és...

A KATA-T választani kell és kell róla egy bejelentő és szólni kell a könyvelőnek? Mert az én könyvelőm még nem szólt erről..

Figyelt kérdés
2013. jan. 2. 17:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem szólt róla a könyvelőd, mert ha azt választod nem lesz rá szükséged. Minden hülye át tud utalni havi 50 ezret a NAVnak.
2013. jan. 2. 19:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Én könyvelőként tájékoztattam az ügyfeleket róla, erről a tájékoztató anyagot elküldöm neked is szívesen. Viszont nem gondolnám, hogy a könyvelőnek ez kötelessége lenne, bár nálam evidens, hogy minden ilyen változásról tájékoztatom az ügyfeleket időről időre. Maga a döntés a tied, a könyvelő segíthet a bejelentkezésben. Kata-s januártól már nem lehetsz, legfeljebb februártól. Viszont annyi a részlet szabály, hogy jobb, ha egyezetetsz róla a könyvelőddel. Én az enyémeknek kétfajta konstrukciót kínálok, vagy marad alacsony havi díjért és akkor felügyelet alatt van, vagy pedig önállósodik és nem fizet semmit. Nem gondolom, hogy Kata esetén teljesen felesleges a könyvelő, de persze ezt mindenki maga tudja.
2013. jan. 2. 20:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Azért tetszik, hogy KATA-sként nem kell könyvelő - de az ÁFA bevallás pl magától elkészül? vagy megtanulnak könyvelni a KATA-s nem alanyi mentes cégek, egyéni vállalkozók?
2013. jan. 2. 22:20
 4/4 anonim ***** válasza:
előtted szóló vagyok . Igen tudom, de hát ez a promó, és ehhez tartják is magukat, illetve az a tapasztalatom maradnának, de ingyé, hát úgy meg nem...
2013. jan. 2. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!