Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit tegyek ha félrekönyvelt a...

Mit tegyek ha félrekönyvelt a könyvelőm?

Figyelt kérdés
Most mondta a könyvvelőm, hogy a teljes előző évi könyvelés el lett számolva. Így is veszteséges vagyok és most számíthatok egy komoly pénzbüntetésre. Mit lehet tenni ilyenkor??
2012. máj. 30. 19:55
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha megcsinálja a bevallás önrevízióját, akkor felmerülhet valami plusz adóbefizetési kötelezettség, és annak késedelmi pótléka, és az önellenőrzési pótlék. Persze ez utóbbiakat (kés. pótlék és önell. pótlék) illene a könyvelődnek magára vállalnia.

Egyébként ha veszteséges vagy, az sem biztos, hogy lesz plusz adóbefizetési kötelezettséged. Ha az önellenőrzési bevallás bemegy, akkor pedig pénzbüntetés nincs, csak abban az esetben, ha a hibát a NAV vette észre.

2012. máj. 30. 20:28
 2/10 anonim ***** válasza:

Ad 1: Mi az hogy félrekönyvelt a könyvelőd? A számlákat nem te vitted neki?

Ad 2: attól mert veszteséges vagy, még nem kapsz pénzbüntetést. Ekkora marhaságot már rég hallottam.

Talán sok a tagi kölcsönöd, de akkor sem lesz rögtön pénzbüntetés.... Valami nagyon sántít ezzel a krédéssel...

és mégegy veszteséges vag de mennyire? Alul van tőkésítve a cég? Egyáltalán bt vagy kft?

2012. máj. 30. 20:28
 3/10 anonim ***** válasza:
Lehet ő e.v. is.
2012. máj. 30. 20:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Zárójelben megjegyzem, hogy egy jó könyvelő magára vállalja azt, ami az ő hibájából következik, vagyis félrekönyvel.
2012. máj. 30. 21:53
 5/10 anonim ***** válasza:

Megkérdezném tőle hogy akkor küldhetem neki a büntit?

Illetve megfenyegetném, hogy feljelentem a nekem okozott kárért, Ha nem fizeti ki! (nekem bevált!)

2012. máj. 31. 11:09
 6/10 anonim ***** válasza:

A kérdező nem válaszol.

Lehet, hogy ő könyvelt saját magának, és a rossz könyvelés miatti bünti elkerülésére kért volna tippeket?

2012. jún. 1. 08:41
 7/10 anonim ***** válasza:
Első válaszolóként osztom az utolsó válaszadó aggályait. Ráadásul ahogy fentebb is irtam a számlákat ő vitte oda....
2012. jún. 1. 12:20
 8/10 anonim ***** válasza:

:D

Most ugye a T.adó bevallási köt. volt.

Két nappal ezelőtt a rádióban a NAV-tól: azt tapasztaljuk, hogy egyre több olyan bevallás érkezik be, amelyet nem könyvelő, hanem vállalkozó készített el.

Könyörgöm, a most határidős bevallások a kettős könyvvitel alapján készültek, amelyeket minimum csak mérlegképesek könyvelhetnek! És befogadják a vállalkozó által összeállított bevallásokat? Akkor a szakképzett könyvelők miért kuliztak annyit, mire megszerezték a végzettségüket?

Hol van itt a szakma becsülete?

2012. jún. 1. 13:50
 9/10 legenda11 válasza:
Új könyvelőt kell keresnie és korrigálnia kell az előző évet. A veszteséges cégeket általában ellenőrzik!
2012. jún. 1. 14:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Persze, hogy ellenőrzik, mert megnézik, hogy miből tudott túlkölteni, miből fedezte a veszteséget okozó kiadásokat.

Csakhogy mivel hosszú éveken keresztül ezeknek nem volt "utóhatása", most nagyon sokan kapkodnak jobbra-balra, vagy éppen elkezdi okolni a könyvelőjét.

2012. jún. 1. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!