Mit tegyek ha félrekönyvelt a könyvelőm?
Ha megcsinálja a bevallás önrevízióját, akkor felmerülhet valami plusz adóbefizetési kötelezettség, és annak késedelmi pótléka, és az önellenőrzési pótlék. Persze ez utóbbiakat (kés. pótlék és önell. pótlék) illene a könyvelődnek magára vállalnia.
Egyébként ha veszteséges vagy, az sem biztos, hogy lesz plusz adóbefizetési kötelezettséged. Ha az önellenőrzési bevallás bemegy, akkor pedig pénzbüntetés nincs, csak abban az esetben, ha a hibát a NAV vette észre.
Ad 1: Mi az hogy félrekönyvelt a könyvelőd? A számlákat nem te vitted neki?
Ad 2: attól mert veszteséges vagy, még nem kapsz pénzbüntetést. Ekkora marhaságot már rég hallottam.
Talán sok a tagi kölcsönöd, de akkor sem lesz rögtön pénzbüntetés.... Valami nagyon sántít ezzel a krédéssel...
és mégegy veszteséges vag de mennyire? Alul van tőkésítve a cég? Egyáltalán bt vagy kft?
Megkérdezném tőle hogy akkor küldhetem neki a büntit?
Illetve megfenyegetném, hogy feljelentem a nekem okozott kárért, Ha nem fizeti ki! (nekem bevált!)
A kérdező nem válaszol.
Lehet, hogy ő könyvelt saját magának, és a rossz könyvelés miatti bünti elkerülésére kért volna tippeket?
:D
Most ugye a T.adó bevallási köt. volt.
Két nappal ezelőtt a rádióban a NAV-tól: azt tapasztaljuk, hogy egyre több olyan bevallás érkezik be, amelyet nem könyvelő, hanem vállalkozó készített el.
Könyörgöm, a most határidős bevallások a kettős könyvvitel alapján készültek, amelyeket minimum csak mérlegképesek könyvelhetnek! És befogadják a vállalkozó által összeállított bevallásokat? Akkor a szakképzett könyvelők miért kuliztak annyit, mire megszerezték a végzettségüket?
Hol van itt a szakma becsülete?
Persze, hogy ellenőrzik, mert megnézik, hogy miből tudott túlkölteni, miből fedezte a veszteséget okozó kiadásokat.
Csakhogy mivel hosszú éveken keresztül ezeknek nem volt "utóhatása", most nagyon sokan kapkodnak jobbra-balra, vagy éppen elkezdi okolni a könyvelőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!