Utána tudunk-e járni valahogy annak hogy a főbérlő adózott-e az albérletünk után?
Értem itt ezalatt hogy pl lehet-e valahol (pl Nav) személyesen érdeklődni, ha viszem a bérleti szerződést amiben benne van a főbérlő adószáma is.
Számlát, bizonylatot sose adott, és volt hogy egyből el is költötte.
Szerintetek adózott utánunk? Hol járhatok utána?
Az, hogy milyen a viszonyod a főbérlővel nem tartozik a kérdéshez.
Azt kérdezted, hogy utána tudsz-e nézni, hogy adózott-e.
Nem tudsz.
A bérbeadó már nem köteles semmilyen bizonylatot adni róla, neki csak a NAV fele van SZJA előleg fizetési kötelezettsége.
A NAV is csak annyit lát, hogy érkezik a számlájára SZJA előleg az illetőtől, azt nem tudja, hogy milyen jogcímen (pl lakáskiadás miatt), illetve hogy a lakás pl hol helyezkedik el a valóságban stb.
Tehát nem, nem tudsz utána nézni.
"látom vannak itt azért értelmes emberek is"
Nem tetszik a válaszod, ergo nem vagy értelmes ember.
hm, lehet kiforgatni ami írtam, nem nagyon zavar :D
ezt arra értettem kérlek szépen hogy van itt még olyan értelmes ember aki a kérdésre tud válaszolni, és nem vitatkozik úgy és olyan dolgokról amihez gőze sincs, csak játsza a fejét hogy milyen nagy jós. Mert tuti jósok vannak itt ha már képes bevágni hogy rinyáltam hogy olcsó legyen, szóval erről ennyit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!