Május 11-én adtam ki a lakásom albérletbe. Van-e még módom bejelenteni a NAV-nál vagy már késő?
Eddig még nem jelentettem be. Nem akarok bajba kerülni, ha feljelentenek.
Problémás albérlőim vannak akik nem akarnak fizetni, bujkálnak és a telefont nem veszik fel.
Ezért megyek a börtönbe, ha feljelentenek?
Mert ha börtön akkor..... Suicid hajlamaim vannak.
A választ már megkaptad. Adó kipipálva.
De mit is adóznál, ha nem fizetnek? Két hét után bujkálnak, ez bukta lesz.
Aggódni valód azért lehet, ha nem jó a szerződésed.
Lazán csinálhatnak fél-másfél milla kárt mire kirakod.
Sőt ha erősködsz tényleg rabosítva leszel.
Magánszemély ingatlan bérbeadását nem kötelező bejelenteni az adóhatóságnál.
Viszont negyedévente a negyedévet követő hó 12-ig adóelőleget kell fizetni a belőle származó jövedelem után. Év végén pedig bevallani az adóbevallásban, és az adókötelezettség különbözetét rendezni.
4-hez kiegészítés ( nem én vagyok) annyi, hogy a bevétel 90%-a jövedelem és az után kell a 16%-ot befizetni, ha éves szinten nem éri el az 1 millát, akkor eho sincs utána.
Azonban a kapott díjról legalább egy átvételi elsimervényt, vagy beévteli pénztárbizonylatot kell hogy adjál, mert ez a rend, még cég esetében is. Mivel nem kell már adószámot kérni, ezért nem tudsz adni róla számlát ( azért kérhetsz csak nem kötelező) de jobb, ha nem teszed, mert cégnél számfejteni kell mint a bért és a számla csak bonyolítja a dolgokat, alég egy jól megírt szerződés. Áfa szóba sem jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!