Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » TB fizetése? (többi lent)

TB fizetése? (többi lent)

Figyelt kérdés

Idén nyáron végeztem az egyetemen,tehát október 31-ig tartott hivatalosan a diákjogviszonyom. Így december 15-től a TB-m is megszűnik. Munkám még nincs,szóval tudom,hogy amíg nem lesz,magam után kell fizetni,hogy továbbra is biztosított legyek. De hol tudom ezt elintézni? Hol kell kérvényeznem?

Gondolom,az nem opció,hogy nem fizetem,mert ha beteg leszek esetleg,nem vagyok biztosítva. És visszamenőleg is behajthatják (?),ha kiderül,hogy egy ideje már nem fizettem...

Mi most tehát a következő lépés?

2013. dec. 5. 08:48
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Egyébként pont hogy nem az én szövegértésemmel van probléma,mivel én nem a saját utánajárásomról beszéltem,hogy olyan sok időbe telne,hanem a hivatal részéről hosszadalmasabb az idő,amíg kiderítik,hogy jogosult vagyok-e. És a határozatot meg valószínűleg nem kapom meg 15-ig. De ha 30-ig is rendezni lehet a dolgot,akkor oké.
2013. dec. 6. 20:06
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

"nem az én szövegértésemmel van probléma,mivel én nem a saját utánajárásomról beszéltem,hogy olyan sok időbe telne,hanem a hivatal részéről hosszadalmasabb az idő,amíg kiderítik,hogy jogosult vagyok-e."

"Meg sem próbálkozom akkor inkább vele,mert az is idő gondolom,amíg utánajárnak,hogy jogosult vagyok-e a támogatásra"

Kicsit ellentmondásos amiket írsz.

Ha meg sem próbálod, akkor nem a hivatal lassúságán múlik a dolog.

A hivatalnak nem kell utánajárnia semminek.

Az általad megadott adatok alapján dönt, hogy jogosult vagy-e, vagy sem.

Azt meg ott helyben megmondja az ügyintéző, hogy kinek a jövedelmét kell feltüntetned: élettársét igen, szülőét nem (mert elmúltál 20 éves)

A törvény az mindenhol törvény. Ha törvényellenesen döntenek, fellebbezhetsz.

A tapasztalat meg mindenhol más: más eset (van élettársad, vagy sem; stb), más ügyintéző (segítőkész, vagy sem, stb)

Ezek után nem csodálkoznék, ha hétfőn azt írnád, hogy azt mondták neked, bem vagy jogosult.

Mellesleg ma is munkanap volt:

a kORMÁNYHIVATAL ÉS A jÁRÁSI hIVATAL DECEMBERI NYITVA TARTÁSA

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalnak és járási hivatalainak a nyitva tartása 2013. decemberében a munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 28/2012. (IX.4.) NGM rendelet alapján az alábbiak szerint alakul:

2013. december 07.(szombat)8:00-12:00

2013. december 21.(szombat)8:00-12:00

2013. december 24.(kedd)zárva

2013. december 27.(péntek)zárva

2013. december 31.(kedd)8:00-12:00

2013. dec. 7. 22:19
 23/26 A kérdező kommentje:
Mivel nem intéztem még ilyet,ezért nem tudom,hogy mennyi időt vesz igénybe részükről az egész. Azért írtam,hogy valószínűleg több idő,mert gondolom nem ott helyben döntik el rögtön,hanem határozatot küldenek ki,tehát feltételeztem,hogy utánajárnak valamilyen szinten. De nem magyarázkodok. Holnap bemegyek,viszem a munkaügyis papírom és minden kiderül.
2013. dec. 8. 11:16
 24/26 anonim ***** válasza:
Mit mondtak a járási hivatalban? (hasonló helyzetben vagyok)
2013. dec. 14. 16:00
 25/26 A kérdező kommentje:
Bementem hétfőn,előadtam a helyzetem,elküldtek a munkaügyibe és az önkormányzathoz igazolásért arról,hogy nem kapok semmilyen ellátást,és kaptam egy kitöltendő nyomtatványt,amin csak a saját adataimat kellett feltüntetni. Szerdán tudtam csak végül leadni a papírokat,mert akkorra készült el az egyik igazolás. Mondták,hogy hamarosan küldik a határozatot. Pénteken pedig már meg is kaptam a levelet,hogy jogosult vagyok rá,tehát fizetik majd a TB-t nekem.
2013. dec. 15. 09:47
 26/26 anonim ***** válasza:
Úgy néz ki, azért mégiscsak számít valamit a törvény...
2013. dec. 17. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!