Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy tudom a Wikipedia-nak...

Hogy tudom a Wikipedia-nak felajánlani az adóm 1%-át?

Figyelt kérdés

Sajnos tavaly visszadobta a NAV, valami vidéki kis gyermekétkeztetési alapítvány volt.

Sajnálom, hogy nem feleltek meg valamiért, viszont idén lesz*rom sajnos ezeket a kis alapítványokat és a wikipedia-nak adnám, ők csak megfelelnek.

Tudom, hogy nem kéne külföldre utalni pénzt, de a wikipedia mindenkinek csak a hasznára válik magyarnak, külföldinek egyaránt. Szóval lehet nekik felajánlani?

Semmi értelme (sajnos) a kis alapítványokkal foglalkozni, ha a NAV elmeszeli őket és megy az államkasszába a pénz. Nem tudom tavaly mit műveltek ezekkel a pénzekkel, de tömegesen kaptak az emberek a NAV-tól levelet, hogy nem felelt meg az 1%-hoz a kedvezményezett.

Remek plusz bevétel az államnak, nem tudom miért fáj nekik, ha pár ezer forintot kap egy gyermekétkeztetési alapítvány egy világvégi kis faluban. De hát ez van.

2013. ápr. 17. 21:42
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

De megtudom, ahogy idén/tavaly is megtudtam utólag, hogy akiknek utaltam volna (direkt kajára adtam, kis alapítványnak), azok nem feleltek meg a feltételnek. Eléggé kontraproduktív így az 1%-os felajánlás, hiszen akiknek amúgy is szükségük lenne rá, azok nem tudják befizetni az adót, vagy mittudomén.

Pont ezért idén nem fogok foglalkozni ezekkel, hiába a NAV listájából lett kinézve, nevetséges, hogy utána meg elkaszálja a NAV.

Miért nem csodálkozom, hogy ezt is valami IQ80 Pistike találta ki.

Ezt kiküszöbölendő, olyannak adnám a pár ezer forintot, ami értelmes. A tudás megosztása értelmes. Ezért gondoltam a Wikipedia-ra.

2013. ápr. 18. 20:27
 12/14 anonim ***** válasza:

Kedves Adományozó!

Azt is tudni kell, hogy ezek a karitatív szervezetek alakulásukat követő első 2, vagy 3 évben még nem gyűjthetnek 1 %-ot, törvények szerint legyen annyi saját tőkéjük, amiből valóban be tudják indítani a tevékenységüket, és bizonyítsanak.

(Rendszerváltás után sajnos sokan bejegyeztettek különböző alapítványokat, egyesületeket, rögtön elkezdték az 1 %-ot gyüjteni, amivel utána szépen meg is léptek)

Szóval személy szerint elviszem a városunkban működő kis-szervezetnek kp-ben, vagy valami általuk használható már előre megvásárolt valami formában az "adományomat", és akkor biztosan jó helyre kerül.

2013. ápr. 19. 08:10
 13/14 A kérdező kommentje:

Már hogy viszed el, ha befizetted az Államkincstárba?

A befizetett adóm 1%-ról beszélek.

más: A wikimedia!=wikipedia.

Jó, mindegy, úgy tűnik meddő "vita" ez.

2013. ápr. 19. 10:50
 14/14 Kekcsi válasza:
18264973-1-43
2015. ápr. 12. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!