Hogyan tudom felajánlani adóm 1%-át?
Ebben az évben dolgozom először és szeretném felajánlani az adóm 1%-át valamilyen alapítványnak.
Néztem, hogy ezt az adóbevalláson is fel lehet tüntetni. Kérdésem: ha a jövő évi adóbevallásomban feltüntetem, hogy hova szeretném adni az 1%-ot, akkor az idei keresetem 1%-a fel lesz ajánlva?
Ha nem, akkor mit kell tennem, hogy fel legyen?
Amit a jövő évi adóbevallásodba írsz, az a jövő évi adódra vonatkozik. Az idei az ideiben van. Nem logikus?
Úgy tudod felajánlani, hogy az adószámát beírod a szervezetnek, amelyiknek fel akarod ajánlani az adód egy százalékát.
Kedves első válaszoló: nem, nem logikus, mert az idei adóbevallásban a tavalyi adómat vallom be, ennyi azért még nekem is leesett.
Másodiknak: bocsi, egy helyen félreírtam az adót keresetnek. Oké, akkor csak egyszerűen a jövő évi adóbevallásomba kell beírnom az alapítványt/egyházat és ezzel az idén befizetett adómból lesz levonva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!