Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tavaly október óta nem találok...

HHenrietta17 kérdése:

Tavaly október óta nem találok munkát, viszont fizettem magam után azóta a tb-t. Ha monjuk teherbe esnék, akkor én úgyan úgy biztosítottnak számítanék, és jogosult lennék minden támogatásra? (gyes, gyed, gyet) Vagy mire lennék jogosult?

Figyelt kérdés

#GYED #GYES #gyet támogatás
2013. márc. 12. 13:56
1 2
 11/16 anonim válasza:

Kedves 10.-es.

Én nem tudok hozzászólni a kérdéshez, de viszont érdekelnek. Tegnapi naptól vagyok tgyás-on, hétfőig (03.12.-ig) táppénzen novembertől mert nem akartam a gyest megigényelni, előtte gyeden voltam a fiammal. Március 30.-ra vagyok kiírva, de viszont március 25.-én megszűnik a munkahelyem most már végleg. Én eddig tartottam ki. Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor elvileg megkapom ugyanúgy a tgyást mert már meg van igényelve meg a gyedet is csak passzívan. Jól tudom?

2013. márc. 13. 08:06
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ. Amugy 2011. szeptembertől decemberig volt munkám. Illetve 2012.januártól októberig. A két munkahely között volt egy pár nap, amikor nem dolgoztam. Amugy 22 éves, van szakmám is és érettségim is, de egyszerűen nem kapok sehol munkát, millió helyre elküldtem az önéletrajzomat és 100-ból ha 5 visszajelez. És így h nem vesznek fel sehova, így nem is lesz gyakorlatom.Viszont az éveim meg mennek és hát azért nem 30 évessen szeretnék családot.
2013. márc. 13. 08:33
 13/16 A kérdező kommentje:
Miért nem akarod a gyest megigényelni?
2013. márc. 13. 08:35
 14/16 anonim válasza:
1-es vagyok, elnézést, hogy én válaszolok, de azért nem akarta a gyest megigényelni, mert ugye az 25000 ft, de ő táppénzen tudott lenni ami a jövedelme 60%-a volt, gondolom több mint 25000 Ft
2013. márc. 13. 08:37
 15/16 A kérdező kommentje:
Értem. :) Köszi a választ!
2013. márc. 13. 08:43
 16/16 anonim válasza:
Ha nekem (11-es vagyok) írtad a kérdést, hogy miért nem igényeltem meg a gyest, akkor igen, azért mert az kevesebb, mint a táppénz. Nem mindegy, hogy kapok 25.000 ft-ot vagy 3x annyit kb. Remélem a tgyással és a gyeddel sem lesz gondom és megkapom passzívan a gyerek 2 éves koráig. Aztán szerettünk volna majd egy 3. babát is, hát arra már csak gyest kapnék sajnos. De majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.
2013. márc. 13. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!