Mit tudok kezdeni azzal a könyvelővel aki valamiért nem akarja nekem elintézni a gyermekkedvezmény egyösszegű visszaigénylését?
Mit tud kezdeni a könyvelő azzal az emberrel, akinek nem fér a fejébe, hogy a családi adókedvezmény csak a béréből levont adó mértékéig jár, azon felül nem?
Ha minimálbérre vagy bejelentve, nem jár, mert nem fizetsz annyi adót, amiből érvényesítheted a kedvezményt.
A gyermekkedvezmény NEM családi pótlék, ami fix összegben jár! Ez az átverés a Fidesz propagandájában.
Ahogy az első írta, csak annyit vehetsz igénybe, amennyi adót fizetsz. A 125.000.- Ft nem csak az adódónál sokkal több, hanem a minimálbérednél is. Kb. 11-12.000.- Ft-ot vehetsz igénybe havonta.
No idefigyelj Kedves Kérdező!
Vedd elő az a qurva SZJA törvényt, és olvasd el, cca 250 oldal.
Aztán amikor megtalálod benne azt a sort, hogy az igénybevehető kedvezmények egyrészt csak az elvileg fizetendő adó mértékéig vehetők igénybe, másrészt hogy az igénybevételre az adótörvény felsorolása szerinti sorrendben van lehetőség,
no, ha eljutottál idáig, akkor majd nézd meg hogy mit és hogyan csinálja a könyvelőd.
De mi a fenének bízod rá akármelyikre is, ha mind szar, ülj neki és CSINÁLD MEG TE MAGAD!
Bírom az ilyeneket...
"én eddig csak SZAR könyvelővel találkoztam"
Az esetleg meg sem fordul a fejedben, hogy nem a könyvelővel van a baj, hanem veled? Nem véletlenül ugrott itt neked mindenki.
98000 Ft minimálbérből 15680 Ft adót vonnak. Ennyi kedvezményt tudsz érvényesíteni max.
Igen, és ha megnézed a bevallás-nyomtatványt, hogy legelőször az alkalmazotti kedvezmény igénybevételére (=adójóváírásra) van lehetőség, akkor te lehetőségeid itt el is fogytak. Lehet neked 100 gyereked is, ha kicsi a fizetésed, és abból viszonylag kevés adót kellene befizetned, többet nem kérhetsz vissza, mint amennyit elvileg be kellene fizetned.
Ha ez úgy működne a gyakorlatban is, mint ahogy a te buta fejedben, akkor ma senki sem csinálna mást ebben az országban, csak gyereket!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!