Mi számít bele a nők 40 kedvezményes nyugdíjba? Ez év végén lesz meg a 40 év szolgálati időm. Azonban az élethelyzetem most jelentősen megváltozott!
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a 4 órás foglalkoztatás beleszámít! De azt nem tudom, hogy a táppénz mennyi időszaka, a munkanélküli segély beleszámít-e a szolgálati időbe?ma 13:34
1/3 anonim 

válasza:

A passzív táppénz és a munkanélküli NEM számít bele!
2/3 anonim 

válasza:

A keresőképtelenség időszaka abban az esetben számít bele, ha munkaviszonyban voltál alatta. Ha nem voltál (passzív táppénz), akkor nem számít bele.
Az álláskeresési járadék folyósításának időszaka sem számít bele a nők 40 nyugdíjba. Viszont a korhatáros öregségi nyugdíjba (65 év) beleszámít. A nők 40-be nem.
Nagyon lesarkítva azt is mondhatnám, hogy azok a napok számítanak bele, amikor munkavégzési kötelezettséged volt/vagy lett volna. Nagyon lesarkítva...
3/3 anonim 

válasza:

4 órás nem számít egésznek. Attól függ mekkora volt a béred. Ha minimálbéres 4 órás, akkor 1 év, fél év lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!