Youtube Adsense regisztráció, vállalkozás lépésről lépésre?
Sziasztok! Ebben a témakörben rendkívül kevés infót találtam, ezért gondoltam itt próbálkozom. Individual (Egyéni) Youtube bevételszerzésből vállalkozásra váltanánék (e.v.). Az elmúlt napokban elég sokat foglalkoztama témával, sajnos még mindig vannak kérdések a fejemben de próbálom összegezni amit megtudtam.
Szóval az egyéni Adsense fiókomat megszűntettem, a kifizetéseket majd megkapom erre vonatkozóan. Nyitottam egy új fiókot, ha Adsense-ben rámegyek a kifizetések menüpontban azt írja a számlatipusom "Szervezet"
Ezután egy általányadozó egyéni vállalkozónak, az adózási információk megadásánál az "Egyéni" opcióra kell menni, igaz? Nem pedig a "Nem magánszemély / jogi személy"
Ha a "Nem magánszemély / jogi személy" személyre megy 4 féle űrlap típushoz érkezik: (W-8BEN-E, W-8ECI, W-8EXP, W-8IMY) És tudtommal ezek egyike sem jó általányadózóknak mert USA-ban az e.v. ugyan úgy magánszemélynek számít valamiért.
Tehát egyéni fülre kell menni, így pedig elérkezünk a számunkra szükséges W-8BEN űrlaphoz(W-8ECI nem jó mert nem USA-ba adunk adóbevallást).
Itt ezt (W-8BEN) kitöltjük. DBA-ra gondolom ezesetben nincs szükség?
Az adófizető azonosítószáma (TIN)-t kér tőlünk. 2 lehetőség van Külföldi TIN vagy Egyesült államokbeli ITIN vagy SSN. Na itt elvesztem, mire van szükség? Ide kellene a ev-m EU-s (Másnéven közösségi) adószáma?
Következő lépés Adóegyezmény. Gondolom itt Nem vagyunk jogosultak adóegyezményből adodó alacsonyabb forrásadókulcsra. (?)
Itt gondolom vannak buktatók ami miatt mindenképp helyesen szeretném kitölteni, de a könyveő nemzetközi adótanácsadóhoz irányított :(
Ha ezeket megfelelően kitöltöttem és sikeresen visszaigazolják akkor minden hónapban fizetés kézhezvétele után kiállítom a számlát a Google Ireland Ltd.-nek?
Majd számla kiállításnál nem AAM-re megyek hanem áfa területi hatályán kívül (TEHK) formára, és feltűntetem rajta hogy fordított áfa?
Milyen TEOR számot adok meg?
631102 - Internetes hirdetési felület webgazda általi értékesítése.
vagy 7312 "Reklámfelület ügynöki értékesítése" (Ha ez akkor jön még rá a reklámadó?)
esetleg 5911 alatt található "Film-, video-, televízióműsor-gyártás" ?
Emellett havonta ÁFA-bevallás és összesítő nyilatkozatot kell készítenem, úgyis hogy áfa mentes vagyok? Ez másik poszt alatt ezt írták: (alanyi adómentesként nem kell ÁFÁ-t fizetned, viszont fel kell tüntetni a közösségi szolgáltatásnyújtásaidat az összesítő nyilatkozaton, valamint ezek, és az EU-n kívüli bevételek összegét az ÁFA-bevallásod megfelelő tájékoztató rovataiban)
Emellett fizetem a járulékaimat, 3 havonta csinálok egy összesítőt amit befizeted és nagyjából ennyi? Bocsánat hogy hosszú volt, de sokakat foglalkoztat a téma, jó lenne kivesézni. Őszintén az a furcsa nekem hogy akkor csak kitöltöm az űrlapot, majd kapom a pénzt, és számlázok? Ha meg nem tenném akkor a következő év májusában vallanék SZJA és SZOCHO-t mint magánszemély?
Köszönöm előre is mindnekinek aki segít :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!