Levi86 kérdése:
Amerikából rendelnék 200-300$-os értékbiztosítással. Mire és mennyire számíthatok adó szempontból?
Figyelt kérdés
a történet a következő. Liciten nyertem egy 2-300$-ra becsült dedikált rajzot 50$-ért. Erre rájött az eladói jutalék és opstaköltség értékbiztosítással. 117$ a fizetendő számla. De biztos hogy ráírja a 2-300 dolláros értéket. Hogy lesz ez számolva és mennyi lesz a végössszeg kb?2012. dec. 13. 19:28
1/6 anonim válasza:
A vám mellett meg kell fizetned az áfát is. Ha 200$-t ír rá az illető, akkor pluszköltség tehát az összeg 8%-a vám formájában (16$) illetve 27%-a ÁFA formájában (54$).
Így az összeg, amennyit fizetned kell, az 200+16+54=270$
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Paypal által számlám lesz róla hogy a vételár 50$. Akkor mi a helyzet és ugye ott az eladó által küldött számla is. Miért a becsült érték a mérvadó és minek egyáltalán akkor licit ha az ember ugyis csak a fogát szívja? ennyi erővel megvehettem vna akár 200ért is. Ebben is megoszlottam a vélemények. Van aki azt írta mint őn, hogy adó a biztosított értékből lesz számolva. Valaki meg azt hogy a vételár ás postaköltségből.
2012. dec. 14. 08:39
3/6 anonim válasza:
Bocsi, kicsit belekavarodtam még a számolásba. :) Szóval ha 117-ért vetted, de ráírja az eladó a 200$-os értéket, akkor a vámot valamint az áfát a ráírt összeg szerint kell fizetned, vagyis az ugye a 16 illetve 54 dollár, amit már kifejtettem. Csakhogy ezt a cirka 70$-os pluszköltséget nem a 200on felül kell fizetned, hanem az előre fizetett 117-hez pluszban, tehát az összes költséged hozzávetőlegesen 117+70=187$ lesz. Elnézést a kavarásért!
4/6 A kérdező kommentje:
hát így már barátságosabb. De a teljes összeg,117$ postaköltséggel együtt! De úgy tom az nem számít mert az is értéknövelő tényező.
2012. dec. 16. 16:19
5/6 anonim válasza:
A postaköltségre nem fogják rátenni a vámot. Talán az áfát sem.
6/6 A kérdező kommentje:
köszi
2013. jan. 24. 15:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!