Elmaradt adóbevallás mire számíthatok?
2007/2008-ban nem adtam le adóbevallást,azt mondták nem fontos mivel külföldi állampolgár vagyok,úgysem vesznek elöl.
Fiatal voltam és hülye,bár tény,hogy a mai napig nem keresett meg az apeh,így valószínű igazuk volt.
Minimál bérért dolgoztam,úgyhogy tartozásom,nincsen.
Gondolom ha leadnék egy bevallást akkor egyből elölvennének,mert akkor feltűnne nekik.
Milyen bűntetésre lehet ilyen esetben számítani?
Ha 2014. dec. 31. előtt kéred a nyugdíjhoz az éveid (szolgálati idő) összeszámítását, akkor biztosan kiderül. Egyébként előfordulhat, hogy elkerüli a figyelmüket.
Ha viszont bármi miatt kibukik, bevallásonként 0 - 200 ezer Ft-ig terjedhet a bünti.
Igazán jó tanácsot adni nem lehet, tégy belátásod szerint!
2007-es év adóbevallását 2008 május 31-ig kellett leadni - az még 2013. június 1-ig nem évül el
2008-as évé meg 2014. június 1-ig
én beadnám önellenőrzésben, de egy adóügyekben járatos ügyvéd vagy egy jó könyvelő tanácsát nem ártana kikérni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!