Próbaidő alatt a cégnek be kell jelenteni a munkavállalót?
Be kell jelenteni.
A munkaviszony első 1-6 hónapja lehet próbaidő.
Nyiss egy ügyfélkaput, azon meg tudod nézni a TAJ szolgáltatásokban a biztosítási jogviszonynál, hogy be vagy-e jelentve (pár napos csúszás lehet a feldolgozás miatt)
pár napja vagyok ott. Elkérték a személyim, lakcím stb dolgokat, viszont én nem kaptam semmit, tehát valami munkaszerződés kellene. A munkatársam határozottam azt mondta hogy be vagyok jelentve, naponta jelentik be a próbaidőt. A fizetés miatt aggódok, de a lehetőség nagyon kevés más munkahelybe.
Ha felhívom a navot telefonon ők nem tudják megmondani?
még annyit h azt mondták be vagyok jelentve csak épp munkaszerződés nincs.
Próbaidő alatt is kell biztosítani nekem is a munkaszeződésből egy példányt?
Nos. Igen kötelező nekik bejelenteni,amit 1x tesznek meg nem naponta. Egy nyomtatványon bejelentenek majd ha kilépsz akkor ki. Elkérheted a nyomtatvány másolatát, vagy bemész az OEP-hez és megmondják. Elvileg telefonon nem mondhatják meg de kolléganőmnek megmondták. Próba szerencse. Munkaszerződést nem mindig szokták azonnal odaadni,annak ellenére hogy be vagy jelentve,ami egyébként szabály ellenes.
munkaügyes 24N
Így van. Bejelenteni a dolgozót még a munkavégzés megkezdése előtt kell. A adóhatóságnál ezt másodpercre pontosan rögzíti a rendszer. A dolgozót nem naponta, hanem egyszer a belépésekor bejelentik, majd a munkaviszony megszűnésekor egyszer kijelentik.
Munkaszerződést mindig kapni kell attól függetlenül, hogy van-e próbaidő vagy nincs.
Ha valaki nem kap a munkáltató által aláírt munkaszerződésből egy példányt, az már eleve gyanús kell, hogy legyen.
Ügyfélkaput kéne nyitnod, ami által az interneten sok mindent meg tudsz nézni Magaddal kapcsolatban. Ezt az egészet az okmányirodában kell kezdeményezni, ott regisztrálnak a rendszerbe, majd egy e-mail címre kapsz belépőkódot a saját ügyfélkapudhoz, amit aktíválsz és már használhatod is akár az adóhivatal, akár az egészségbiztosítási pénztár, akár a földhivatal stb. nyilvántartásait a saját dolgaiddal kapcsolatban. Ott meg tudod nézni, hogy ki mikor jelentett be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!