Ez valami vicc? (VÁM)

Figyelt kérdés

[link]

Eszerint 22 Euró ca. 6500 Ft érték feletti interneten megrendelt Únión kívülről behozott termékre VÁM-ot kell fizetni. Ez komoly? Mert ha bejövök külfödről, akkor eszerint 300 Euró szárazföldön, és 430 Euró légi úton a behozatali értékhatár. Akkor még egy egyszerű könyvre is vámot vet ki az Únió? Vagy hogyan van ez? A postai rendelés tényleg ennyire iszonyat szopás?

2012. szept. 2. 11:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Az értékhatárok eddig is így voltak. Ami változik (jogosan) az az ellenőrzés.
2012. szept. 2. 11:48
 2/16 A kérdező kommentje:
Abszurd, hogy egy könyv megrendelése az USA-ból már vámköteles. :( Normális, aki ilyen irreálisan alacsony értékhatárt állapított meg? Reálisan ca. 100 Euró körül lehetne.
2012. szept. 2. 12:03
 3/16 anonim ***** válasza:
Nem vicc, csak vicces!
2012. szept. 2. 12:17
 4/16 anonim ***** válasza:

igen, ez van.

a vaterán is emiatt szív pár eladó, mert a vámolsá még megnyújtja a postát, és a vevők meg kiakadnak hogy milyen lasasn jött meg a cucc...

és most hogy Viktor kiadta anavnak a kicsi csomagokat is kinyitják... :( mert plusz 1milliárdot kell beszedniük az előző évhez képest

és mivel sok a munka, lassabbak is...

jah meg leépítés is volt náluk így kevesebben vannak

ezt onnan tudom hogy anno egy csomagnál ezerszer hívtam a navot hogy mifsz van és a nő elmondta nekem hogy mi a szitu, kevesen vannak és sok a munka és elnézést kért.

mondtam hogy ezt megértem, csak azt nem értem meg hogy a dokumentumokat amiket átküldtem miért kérik mégegyszer- nem sikerült legörgetni a pdf fájlt a második oldalig... mert én úgy gondoltam jófej leszek és mindent egybefűzök hogy csak egy fájlt kelljen nekik megnézniük, de csak az első oldalát nézték meg és 1 hét után jött egy újabb levél hogy nem fogadják el a paypalos fizetést, holott a második oldalon itt volt a bankos amit kértek volna...-_-

2012. szept. 2. 12:29
 5/16 anonim ***** válasza:
Ez így teljesen rendben van.
2012. szept. 2. 12:36
 6/16 anonim ***** válasza:
Most már tudom, miért nem jön meg a több mint 40 napja megrendelt csomagom Hongkongból...
2012. szept. 2. 13:45
 7/16 A kérdező kommentje:

A VÁM az úniós szint, és nem magyar. Így a kreténeket brüsszelben kell keresni, és ne a NAV-nál! Lassúak? Szerintem egy olasz vagy egy görög vámos sem sieti el a dolgokat. Szerintem ott is rajt tudnak ülni egy darabig.

Még szerencse, hogy únión belül nincs ilyen szívás.

2012. szept. 2. 18:05
 8/16 anonim ***** válasza:

nem drágám... ha már rendeltél volna ilyet akkor tudnád.

tudod nem hülyeségből beszélek rengeteg csomagot vámoltam már

ha nem intézed külön a vámügyintézést akkor rohadtul ferihegyen fognak vele foglalkozni a magyar NAV-osok.

és nem németben.

persze azt is el lehet intézni, de csak konténerrel rendelt méreteknél éri meg vámügyintézőt fogadni erre és egy körúttal behozni a cuccokat az országba...

egyébiránt a NAV - mint ahogy mondtam én telefonáltam is velük és nem sietik el a dolgokat, mert nem tudják elsietni a dolgokat annyi munkájuk van szerencsétleneknek...

egyébként meg követésnél is írja hogy belépett az országba és utána írja hogy at customs...

és jó is lenne ha a pórnépet rákényszerítenék hogy németül vámoljon és német vámtisztekkel szórakozzon xD

2012. szept. 2. 18:28
 9/16 anonim ***** válasza:

nah azt hittem Hamburgot írtál - ott szoktak nagy dolgokat behozni

azt sose hallottam volna hogy a belgákon, olaszokon stb. keresztül vámoltak volna.

azt mondjuk hírből tudom hogy az olaszok csigalassúak

2012. szept. 2. 18:30
 10/16 anonim válasza:

NAV-ék szerint 150 euró értékig csak ÁFA köteles, de vám nincs rajta. [link]

Akkor most ez is változott? A 22 euró alatti csomagokat is kibontják?

Valahol jogos ez a lépés, ha valaki akar külföldről rendelni (és ezzel keresztbe tenni a magyar gazdaságnak), előtte nézzen utána, hogy hogy is van. Viszont a postának nem kéne belassulnia... :(

2012. szept. 4. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!