Ez valami vicc? (VÁM)
Eszerint 22 Euró ca. 6500 Ft érték feletti interneten megrendelt Únión kívülről behozott termékre VÁM-ot kell fizetni. Ez komoly? Mert ha bejövök külfödről, akkor eszerint 300 Euró szárazföldön, és 430 Euró légi úton a behozatali értékhatár. Akkor még egy egyszerű könyvre is vámot vet ki az Únió? Vagy hogyan van ez? A postai rendelés tényleg ennyire iszonyat szopás?
igen, ez van.
a vaterán is emiatt szív pár eladó, mert a vámolsá még megnyújtja a postát, és a vevők meg kiakadnak hogy milyen lasasn jött meg a cucc...
és most hogy Viktor kiadta anavnak a kicsi csomagokat is kinyitják... :( mert plusz 1milliárdot kell beszedniük az előző évhez képest
és mivel sok a munka, lassabbak is...
jah meg leépítés is volt náluk így kevesebben vannak
ezt onnan tudom hogy anno egy csomagnál ezerszer hívtam a navot hogy mifsz van és a nő elmondta nekem hogy mi a szitu, kevesen vannak és sok a munka és elnézést kért.
mondtam hogy ezt megértem, csak azt nem értem meg hogy a dokumentumokat amiket átküldtem miért kérik mégegyszer- nem sikerült legörgetni a pdf fájlt a második oldalig... mert én úgy gondoltam jófej leszek és mindent egybefűzök hogy csak egy fájlt kelljen nekik megnézniük, de csak az első oldalát nézték meg és 1 hét után jött egy újabb levél hogy nem fogadják el a paypalos fizetést, holott a második oldalon itt volt a bankos amit kértek volna...-_-
A VÁM az úniós szint, és nem magyar. Így a kreténeket brüsszelben kell keresni, és ne a NAV-nál! Lassúak? Szerintem egy olasz vagy egy görög vámos sem sieti el a dolgokat. Szerintem ott is rajt tudnak ülni egy darabig.
Még szerencse, hogy únión belül nincs ilyen szívás.
nem drágám... ha már rendeltél volna ilyet akkor tudnád.
tudod nem hülyeségből beszélek rengeteg csomagot vámoltam már
ha nem intézed külön a vámügyintézést akkor rohadtul ferihegyen fognak vele foglalkozni a magyar NAV-osok.
és nem németben.
persze azt is el lehet intézni, de csak konténerrel rendelt méreteknél éri meg vámügyintézőt fogadni erre és egy körúttal behozni a cuccokat az országba...
egyébiránt a NAV - mint ahogy mondtam én telefonáltam is velük és nem sietik el a dolgokat, mert nem tudják elsietni a dolgokat annyi munkájuk van szerencsétleneknek...
egyébként meg követésnél is írja hogy belépett az országba és utána írja hogy at customs...
és jó is lenne ha a pórnépet rákényszerítenék hogy németül vámoljon és német vámtisztekkel szórakozzon xD
nah azt hittem Hamburgot írtál - ott szoktak nagy dolgokat behozni
azt sose hallottam volna hogy a belgákon, olaszokon stb. keresztül vámoltak volna.
azt mondjuk hírből tudom hogy az olaszok csigalassúak
NAV-ék szerint 150 euró értékig csak ÁFA köteles, de vám nincs rajta. [link]
Akkor most ez is változott? A 22 euró alatti csomagokat is kibontják?
Valahol jogos ez a lépés, ha valaki akar külföldről rendelni (és ezzel keresztbe tenni a magyar gazdaságnak), előtte nézzen utána, hogy hogy is van. Viszont a postának nem kéne belassulnia... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!