Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A nav-nál lehet névnélkül...

A nav-nál lehet névnélkül feljelentést tenni?

Figyelt kérdés
2012. máj. 31. 16:03
1 2
 11/15 anonim válasza:

Utolsó, nem értek egyet ezzel!

Tudod mi van, ha bejelentést teszel,névvel ahogyan azt illik tenni, holnap meg nála zörögnek,(ennyit a titoktartásról meg egyebekről).

Nekem is van már valaki a begyemben, egy feketén dolgoztató és dolgozó vállalkozó. Én meg befizetek minden adót,járulékot , sz@rt és a másik meg rácsos ajtó mögött dolgozik ,marha nagy zárva tábla az ajtaján. Feketézik ezerrel, nem szünetelteti a vállalkozását pedig GYES-en van már 5 éve és még kihúz 1 évet, míg a második gyerek 3 éves nem lesz. Tehát az államot is feji és feketézik is:OOOO Megússza az 'okos', mert ellenőr csak nyitott ajtóhoz mehet, mert mit kezdjen egy bezárkózott barommal és a vendégével.Nem ragozom, mert csak magamnak ártok vele:D Kár a szót rá fecsérelni.

2012. jún. 2. 14:24
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

Utolsó: Egyetértek Veled, én is beadózom minden egyes fillért, de sajnos a vállalkozók, akik nem keresnek százezreket nem tudják kigazdálkodni azt a rengeteg adót, amit fizetniük kell- függetlenül a bevételüktől, ezért ha legálisan dolgoznának, nemhogy nem lenne elég a maradék, hanem mínuszba mennének.

Szerintem, és ez csak az én véleményem, nem egymás feljelentgetésével teszünk jót az országnak magunknak, csak az lenne a megoldás, ha az idióta döntéshozóknak leesne, hogy több adót beszedhetnének, ha nem kényszerítenék az embereket a fekete munkára, hanem az adók csökkentésével mindenki tiszta lelkiismerettel dolgozhatna a megélhetéséért.

2012. jún. 6. 21:01
 13/15 anonim válasza:

Szerintem névtelenül feljelentgetés az nagyon alja dolog és ráadásul egyáltalán nem tesz vele jót az égvilágon senkinek. Az ilyen névtelen feljelentgetőket szokták manapság III/III-asnak hívni egyébként. :) Akkor ők is biztos meg tudták magyarázni bárkinek a tetteiket...

Másrészt meg kinek jelent be mit? Egy olyan országban ahol az adónak egyetlen útja van és nem a köz javát szolgálja? :) Ugyan már.

Annyira tudja mindenki, hogy a MÁSIKNAK! hogy kéne élnie és mit kéne tenni...vegyük már kézbe a seprűt, aztán tisztogassuk a saját portánkat, van ott is dolog bőven.

A feljelentgető meg vegyen kézbe egy követ és gondolkodjon el Jézus szavain...

2012. jún. 6. 21:37
 14/15 anonim ***** válasza:

Száradna le a keze az összesnek, amelyik név nélkül jelentget. Minden téren undorító, gusztustalan dolog. Nem meri a nevét adni hozzá, mert egy kis besz*ri nyominger. Pont azért, mert ő is tudja, hogy patkány.

"ha magyar a barátod, már nincs is szükséged ellenségekre"

2012. jún. 7. 09:57
 15/15 Gábor54 válasza:
77%
Tekintve, hogy kies kis hazánkban az adatvédelem, a személyiségi jogok védelme kb. addig terjed, h. ha kisebbségi az elkövető, akkor nem írják ki, melyik etnikumhoz tartozik - csak akkor, ha áldozat! Pedig a törvény előtt egyenlőnek kéne lennie mindenkinek. No, a másik pedig, h. tanúvédelemről is csak jobbára az amcsi filmek, és nem a honi jogGYAKORLAT köréből értesülünk. (A tanúvédelembe a feljelentő/sértett jogainak a védelme is beletartozik!!). Marad tehát a névtelen feljelentés - annak minden buktatójával együtt. (A föntebbi link jó!) Egyébként a NAV-nál létezik a közérdekű panaszok és belejelentések "részlege", ott foglalkoznak a névtelen feljelentésekkel is. Zsaruéknál a "telefontanú" működik. Melyik kislány vállalná névvel-címmel, h. apukája molesztálja, v. melyik felnőtt, h. a cége feketén foglalkoztatja, és a bére, egyéb juttatása, szabadsága stb. mesés: "Hol volt, hol nem volt"?
2012. jún. 17. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!