Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan adózik a végkielégítés?

Hogyan adózik a végkielégítés?

Figyelt kérdés
Megkaptam májusban, leadóztam róla. De! mivel jövedelemnek számít, elvileg, emeli az adóalapom, tehát újra adózom utána, vagy hogy van ez?
2009. jún. 13. 11:06
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Semmi után nem adózol újra, év végén mindössze összesítésre kerül az egészévi jövedelmed illetve az egész évben befizetett adóelőleg és ez allapján (meg még plusz egyéb tényezők, kedvezmények, adójóváírás)megállapítást nyer, hogy mennyit kell az össz jövedelmed után adózni. Ha ez több, mint ami adóelőleget befizettél akkor még a maradékot befizeted illetve ha kevesebb, akkor visszakapod amennyivel többet fizettél.
2009. jún. 15. 08:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Elnézést, hogy kicsit értetlen vagyok, de az adóalapot mindenképpen megnöveli, nem?
2009. jún. 15. 09:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Mivel a végkielégítés az összevonandó jövedelem része, így megnöveli, mert össze kell adni a bérrel és a többivel. De amikor kifizetik, nyilatkoztatnak, hogy mennyi lesz az az évi kereseted, és aszerint vonják az adót (magasabb %-ot). Ha mégsem lesz annyi, mert munkanélküli leszel, akkor bevalláskor kapod vissza a levont adót.
2009. jún. 29. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!