Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha valaki egy nagyon nagy...

Ha valaki egy nagyon nagy összeget nyer, amiből élete végéig meg tud élni az hogyan adózik?

Figyelt kérdés
Én nem nyertem, de kíváncsi vagyok rá
2011. júl. 11. 11:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A nyeremény után egyszer megfizeti a nyereményadót. Onnantól ha nincs jövedelme - merthogy nem dolgozik - nem fizet adót.
2011. júl. 11. 11:28
 2/5 anonim ***** válasza:
25%
Kamat adó,hozam adó, áfa ,ha vásárol,TB,nyugdíj alap.
2011. júl. 11. 11:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát ez az. Ezeket a dolgokat is kell
2011. júl. 11. 12:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyeremények összegéből (mint pl. a lottónál is) a kifizető köteles az adót levonni és elszámolni az állammal. Az más dolog, hogy neked is be kell vallanod, de a kitöltésnél beírod a megfelelő sorba, hogy a kifizető által levont adó, és ezzel kész.

Ha a továbbiakban ebből az összegből szeretnéd "tengetni" az életedet, nincs más ADÓ-fizetési kötelezettséged. Az egészségügyi ellátás jogosultságához viszont (jelenlegi jogszabályok alapján) havi 5100.- Ft-ot fizetsz csekken az apehnek. Ehhez van egy nyomtatvány, amin bejelentkezel, ők küldik a csekket (milyen rendesek) és már csak fizetned kell.

2011. júl. 11. 19:40
 5/5 A kérdező kommentje:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:40

Jah, erre gondoltam én is, az egészségügyi ellátásra. Na akkor megyek bejelentkezni :)

2011. júl. 11. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!