Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ami házat örököltem a nagyszül...

Ami házat örököltem a nagyszüleimtől, azért kell házadót fizetni? Ti fizettek a házatok után?

Figyelt kérdés
Örököltem egy családi házat, vagyis egy ikerházat. Ma amikor elmentem, azzal fogadott az ikerszomszéd, hogy ő kapott az önkormányzattól egy papírt hogy 1200 Ft/ négyzetméternyi adót fizessen be. Az ő háza 140m2 , az enyém 80 körüli. De én nem kaptam papírt. Bement az önkormányzatba, hogy megkérdezze mi ez, és ott azt mondták mindenkinek be kell mennie és kérnie kell egy nyomtatványt hogy ennyi és ennyi a házam + garázsom stb és az alapján majd adnak egy határozatot hogy mennyi házadót fizessek. De most én jelentkezzek hogy "Hahó fizetni akarok"?
2012. márc. 21. 12:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Nézd meg a helyi rendeletet.

Általában csak bizonyos méret felett kell fizetni.

2012. márc. 21. 12:52
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
nem. nálunk nem kell.
2012. márc. 21. 12:58
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ez ugyanaz a dolog,mint a rokkantnyugdíj-cirkusz.

Meghurcolnak,ha nem jelentkezel,és tripla annyit kell fizetned(és akkor még olcsón megúsztad) - csak nem házadó,hanem múlasztási birság,büntetés címen.

A rokkantnyugdíjasoknál dettó ugyanez a szitu,ott is mindenkinek magának kell jelentkeznie a felülvizsgálatra,aki nem jelentkezik,azt úgy tekinti állambácsi,ahogy mondta nemis tudom melyik nagypolitikus, hogy aki nem jelentkezik a felülvizsgálatra önmagától,annak nincs is szüksége erre a pénzre, csak valamiért felvette...

2012. márc. 21. 13:00
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát csak én azt nem értem, hogy ő miért kapott, én meg miért nem. Az egyik szomszéd szintén kapott, a másik meg megint nem. Állítólag azok kaptak akiknek van autójuk, de azt sem értem mi köze az autónak a házhoz. Annyira nem értem ezt az adózásos dolgot, soha sem adóztam még, nem is dolgoztam még, tanulok...

22/L

2012. márc. 21. 13:01
 5/6 A kérdező kommentje:

Ezt találtam

[link]

18 kerületi a ház.

2012. márc. 21. 13:02
 6/6 anonim ***** válasza:
ha nincs 16m2-nél nagyobb garázsod akkor nem kell fizetned, de be kell adnod a bevallást
2012. márc. 21. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!