Apám kéregeti a pénzemet, amit nagyszüleimtől kapok. Mit tegyek?
17l vagyok. Apám főleg olyankor kéregeti el a pénzt, amit kapok, amikor tudja, hogy van pénzem (szüli-névnap, karácsony, stb).
Volt egy olyan nyár, hogy ~40.000 Ft-ot kért el tőlem, és nem adta vissza.
Nem szoktam se anyámhoz, se apámhoz odamenni, hogy 'adj pénzt, mert megyek el'.
A korrekt véleményalkotáshoz azért jó lenne tudni, hogy mire költi a pénzed.
Mert nagyon nem mindegy, hogy pl. elissza a kocsmában, vagy befizeti belőle a villanyszámlát, esetleg hús volt belőle karácsonyra az asztalon.
Milyen anyagi helyzetben vagytok?
semmi jogok elkérni, max kölcsönkérhetnék.
Anyám is mindig elszedte fiú tesóim pénzét húsvétkor, mert azt jár neki, mivel ő mennyit oda adott a többi gyereknek akik hozzánk jöttek.
Még szerencse, hogy 17 vagy, utána azt csinálsz, amit akarsz. Addig a tanácsaim:
-kérdezz rá, hogy mire kell neki a pénz, mert a semmire ők sem adtak neked... feltételezem, hogy vmi gubanc van a háttérben, ha csak úgy simán elkéri, és nem látod, hohy mit vesz rajta... félek, hogy nőre vagy szerencsejátékra kell... ha meg bizonyíthatóan számlákra kell, akkor sztem add neki oda, egyébként meg megmondhatod neki, hogy a pénzt azt TE kaptad, és nem adod neki oda, ha elherdálja, és neked is kell (nem feltétlen bulizásra, hanem mondjuk hogy előbb a saját lábadra tudj állni és félre tudj tenni)
-szólj erről a nagyszüleidnek, így majd titokban tudnak pénzt adni, és ünnepekre majd adnak vmi aprtóságot, így úgy látszik, hogy kaptál vmit, csak azt nem tudja, hogy pénzt is
-ülj le apáddal beszélni, hogy igenis szeretnéd visszakapni a kölcsönkért pénzt, és ezután az orra előtt vezess egy füzetet arról, hogy mennyit adtál neki oda, hogy legyen rá bizonyíték
-mondd azt, hogy már elköltötted (alibiből vehetsz vmi olcsóbb felsőt, hogy na, erre)
-anyukáddal beszéltél már erről? ha nem, és nem olyan, hogy letoj magasról, vele is elbeszélgethess erről
-dugd el a pénzed biztos helyre, rakd be bankba lekötésre (vagy mondd azt, hogy nem tudod, épp hova tetted)
(+1: ahogy lehet, költözz el)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!