A megillető adójóváírásommal a munkáltatóm évközbe bármikor élhet, vagy csak akkor ha én nyilatkozom róla?
Figyelt kérdés
Illetve, ha még van adójóváírásom amivel élhetek, akkor azt visszaigényelhetem az adómból az adóbbevallásba, akkor ahoz kell vmi nyilatkozatot csatolni, vagy simán visszakapom, mivel még jár nekem!?2009. máj. 13. 22:01
1/1 anonim válasza:
A munkáltató felé év elején kell nyilatkozni, hogy kéred-e az érvényesítését az adójóváírásnak. Ha ez év elején nem történik meg, akkor csak a bevallásban tudod érvényesíteni. A munkáltató igazolja az adójóváírásra jogosító hónapok számát, az APEH program be is írja mennyi az adójóváírás a bevallásba, és a végén kihozza visszajáró összeget. Semmi mást nem kell a bevalláshoz csatolni.
Ha év közben kezdesz új munkahelyen akkor felvételkor kell nyilatkozni. Ha olyan magas a kereseted, hogy nem a teljes adójóváírás jár, van olyan bérszámfejtő program ami arányosít (kevesebbet érvényesít) vagy van olyan, hogy egy darabig adja a teljeset, aztán nem. Ilyen esetekben lehet eltérés a megadott és járó jóváírás között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!