Miért nem stimmel az adóbevallásom? Szeretnék segítséget kérni!
GYed-en vagyok. Az éves jövedelmem 1.140.439 Ft volt. Adójóváírás 136.080 Ft. Levont adóelőleg 69.199 Ft. Így nullára jön ki. Eddig mindig kaptam vissza pénzt, ezért úgy gondolom, nem stimmel.
Azért nem értem, mert tavalyelőtt a munkahelyem csinálta, a következő adatokkal: jövedelem 1.034.278 Ft, adójóváírás 112.680 Ft, adóelőleg 73.490 Ft. A bevalláson viszont az adójóváírásnál más összeg,134.366 Ft szerepelt.
A tavalyi nekem nullára jött ki szintén, megkértem a munkahelyemet, csinálja meg, és ott is más összeg szerepelt, mint amit előzőleg az igazoláson volt. Konkrétan: jövedelem 1.068.097 Ft, levont adóelőleg 90.917 Ft, adójóváírás az igazoláson 101.340 Ft, a bevalláson pedig 132.675 Ft. Nem értem, hogy honnan jön az adójóváírás összege, ami alapján visszajár a pénz.
Tud valaki segíteni? Nagyon megköszönném!!!
A belinkelt oldal alján megtalálod az ABEV programot. Töltsd le, telepítsd. Töltsd le hozzá a 0853 nyomtatványt, és az is telepítsd. Indítsd el a progit, töltsd ki a bevallást a munkahelyről kapott igazolások adataival, majd futtasd az ellenőrzést. A program kiírja, hogy mennyit kell befizetned, vagy visszakapnod.
Ez meg itt a kitöltési útmutató:
Köszönöm a hozzászólást, de ezen már túl vagyok.
Én azt nem értem, hogy adójóváírásként miért más összeg szerepel a korábbi bevallásaimon, mint ami a munkahelyi igazoláson van (és a korábbi bevallásokat ők készítették). Szóval az az összeg kellene nekem, hogy most is visszakapjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!