Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Könyvelésben segítséget...

Könyvelésben segítséget kérnék. Hogy számolom ki?

Figyelt kérdés

na szóval még tanuló vagyok, a helyzet a következő:

elszámoló áras alapanyagom van, vásároltam 1200kgalapanyagot így néz ki:

a.a.vásárlás:211-228 600.000

tényleges áron: 228-454 580.000

áfa: 466-454 145.000

szeretném levezetni a kilogrammokat és a ft/kg-okat eddig így néz ki a nyitóm:

nyitó: 800kg 500ft/kg 400.000

és szeretném levezetni a fentebb említett vásárlást is

tehát 1200 kg......?

és melyiket nézzem a 600.000 vagy a 580.000-et?

mert ezt elosztom és megkapom a kilonkénti árat csak nem tudom melyiket nézem...

segítsetek

2011. máj. 27. 00:27
 1/2 anonim ***** válasza:

hú, de jó nekem, h két hét után otthagytam a kereskedelmi technikusit......ha ilyeneket kellene számolgatnom lesz0pnám magam.xD

Tudom, nem hasznos válasz, bocs :D

2011. máj. 27. 02:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A való életben ilyenfajta mutatószámokat nagyon ritkán számolunk, ha mégis, akkor pedig tudjuk, hogy az elszámoló áras, vagy a tényleges beszerzési áron számított mutatószámra van-e szükségünk, és azt számoljuk.

A feladott példából ki kellene derülnie, hogy melyikre kíváncsi, ha mégsem, inkább valamelyik osztálytársadat hívd fel, ő melyiket számolja.

Vagy számold ki mindkettőt, és abból nagy baj nem lehet!

2011. máj. 27. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!