S. O. S. könyvelésbe egy kis segítséget kérhetnék?
Ha könyvelő vagy, ez nem lehet kérdés!
Ha nem vagy könyvelő, fogadj egyet!
(A megszerzett tudás a könyvelőknek is pénzbe kerül)
Köszi a " hasznos " választ!
Nem értem hogy ha nem is akarsz segíteni minek válaszolsz egyáltalán?
Tanuló vagyok amúgy. Csak normális válaszokat várok
Mégsem vagy te diák!
Reggel 10 óra óta idáig nem vártál volna a válaszra, hanem régen előkotortad volna a tankönyvből!
jézusatyaúristen! mekkora egy hitetlen vagy, szerinted mégis mi lennék ha nem diák? vállalkozó? vagy mérlegképes könyvelő? Hidd el tanuló vagyok!!!
és megdolgozok bőven a tudásért hidd el. Feladatokat tudok csinálni enélkül is , ha akarod még kérdezhetsz is. Na leszámítva a személyes sértést:D
A könyvbe megnéztem de alig ír valamit a göngyölegről, tudom, hitetlen válaszadó forgóeszközök és úgy készletek áruk göngyölegek. A tanárunk úgy mondta hogy a gongyölegek ugye megvédik az árut nehogy megsérüljön többek között, de aztán rájöttem hogy elég szerencsétlen megfogalmazás mert a laptopomat kartonok védték meg:D és így ez nem göngyöleg. A könyvünk annyit ír hogy visszaváltani KÖTELES ( bár interneten azt olvastam hogy nem köteles csak a lehetőség adott ez lenne a másik kérdésem, hogy most akkor lehetőség vagy köteles??) meg hogy többször fel lehet őket használni és hogy az áruértékesítést segítik ha jól tudom 2 sor írnak róla a betétdíjas árról említést se tesz, ugyh néztem a szv tv. a 28§ vonatkozik rá sztem, de ettől se lettem okosabb.
a számításnál ugy van hogy pld saját göngy betétdíjas áron 65.000 és mondjuk 80 db van belőle akkor simán elosztom és 700 lesz a betétdíjas ár, tehát ki tudom számolni, de mi az a betétdíjas ár?? Nem találok róla információt. A számítás megy, akár 5-öst is írhatnák a számításból, de de tudni szeretném amit fent felraktam kérdésbe, de nem találok róla infót. Egyáltalán tudsz te segíteni, nem lenne egyszerűbb segíteni ha tudsz, mint itt hitetlenkedni?
A betétdíjas ár (amennyiért a göngyöleget eladják és amennyiért ténylegesen vissza kell, hogy vegyék) mindig magasabb, mint a tényleges beszerzési ára, így ösztönzik a vevőket, hogy vissza is vigyék. A tényleges beszerzési ár tartalmazza az ÁFA-t is. A fogyasztói ár pedig a tényleges beszerzési ár + árrés.
A göngyöleg betétdíjas árának és a beszerzési árának a különbségét tartják nyilván értékkülönbözet számlán.
A hitetlenkedő vagyok!
Meggyőztél, bocsánat.
Ez előző által írt válasz kicsit másképpen fogalmazva:
Ha egy üdítőt megveszel kb. 200.- Ft-ért, és a műa. göngyöleget eldobhatod, mert senki nem veszi vissza.
Ha ugyanezt az üdítőt visszaválható üvegben árulják, akkor a vásárláskor fizetsz 200.- + 20.- = 220.- Ft-ot, amikor visszaváltod, a 20.- Ft-ot visszakapod. A 20.- Ft a betétdíj, ami oda-vissza mozog a kereskedőknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!