Könyvelésnél miért jobb minél több költséget elszámolni?
Eddigi tudásom szerint jó, ha sok a kiadási oldalon a költség, mert akkor nagyobb bevételt tudok kivenni?! Ennél több információra lenne szükségem.
Például ha megbízok valakit egyedi megbízással,akkor neki nem kell járulékokat fizetnie,csak megkapja az összeget, amire szól a megbízás?
És ha neki biztosítani szeretnék jó feltételeket, segíteni szeretném a jó munkavégzésben és ehhez eszközöket vásárolok a részére,akkor el lehet számolni,igaz?Ezt a könyvelő ki tudja mutatni.
Hatályos adótörvényekben.
Ha sikerült belőle kiolvasnod, és tudod a választ, akkor ezzel a kérdéssel már tudod tesztelni a következő könyvelőt is.
Te jó isten.... nehéz lesz tesztelned ha lövésed sincs....
Na mindegy... Ha nem zárkózik el a válasz elől a könyvelő, ha mondd mindenre valamit, és ha egy két dologra azt mondja utána kell néznie.... Értsd már meg fogd fel végre, hogy sem én sem más könyvelő ennyi infóból nem tudja megválaszolni a költségre vonatkozó kérdéseidet hiszen nem ismerjük a céget és a körülményeidet. Nem minden esetben jó a sok költség eleszámolás.... Légyszives az új fizetett könyvelődet teszteld... Nem fogok itt neked ingyen esszét írni.
Csak "sejtem", hogy miről lehet szó. Sok költség elszámolásával csak úgy tudsz több pénzt kivenni, ha azokat a költségeket nem a cég állja, csak az ő nevére van kiállítva a számla. Mert akkor azt a költségösszeget "szürkén" ki tudod venni a kasszából, mivel költségszámla van róla, de fizikailag nem fizetted ki a kasszából, csak papíron.
"Nagyobb bevételt" csak ilyen módon tudsz kivenni, hiszen ha tényleges költséged adódik, akkor az nem növeli a bevételed, hanem csökkenti.
Érthető már?
Hogy a megbízás hogy jön az alapkérdéshez, azt még most sem értem.
Kérdező 1. kommentje:
"De mi történik akkor,ha olyan tevékenységről is kérhetnék számlát,amire nem gondoltam és már késő?"
Amelyik tevékenység számlaköteles, arról számlát kell adjanak, vagy te sem mindig kérsz?
A megbízás úgy jött ide,hogy a megbízottam költségeit (amikkel dolgozik) is el lehet-e számolni.Érthető volt,köszönöm!
Számlát általában szoktam kérni,viszont azt mondta a (volt)könyvelőm,hogy nem tud segíteni abban,hogy mit számolhatunk el és mit nem,majd meglátjuk. Ti tudtok erre valamit mondani??
Mivel nem tudni, hogy a megbízás mire vonatkozik, ezért csak egy példával tudnám érzékeltetni a költségelszámolást.
Van egy számítógép, annak van egy "karbantartója, akit megbízási jogviszonyban alkalmazok. Mivel nem állandóan dolgozik, ezért kér óránként valamennyi megbízási díjat.
A megbízási díjnak, ha a foglalkoztatónál van járulékvonzata, akkor természetesen ugyanolyan költség, mint a munkaviszonyos (többi) dolgozó járulékvonzata.
Ha a foglalkoztató gépéhez kell venni valamilyen kütyüt, akkor arról a megbízott kér számlát a cég nevére, és el lehet számolni költségként a cég számvitelében. Ha saját gépkocsi használatot adsz neki, azt is el lehet számolni költségként a jogszabályi keretek között.
Nem tudom, hogy erre gondoltál-e?
Igen, tudok valamit mondani.
Tételesen az én jó könyvelőm se tudná megmondani, mert honnan a fenéből tudná PONTOSAN, hogy mi tartozhat az én tevékenységemhez, de MINDENRŐL számlát kérek és eldönti (eldöntjük, olykor én mondom el mire használom az általa ismeretlen valamit) el tudja-e számolni. Mert azért ő felel, hogy csak olyat számoljon el, amit az APEH el is fogad, ha kell, meg kell védenie a miértet! Ezt csak tőlem tudhatja, előre meg nem, amin Te lovagolsz.
Nem biztos, hogy rossz a könyvelőd, a következő se fog tudni listát nyomni a kezedbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!