Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Könyvelésnél miért jobb minél...

Könyvelésnél miért jobb minél több költséget elszámolni?

Figyelt kérdés

Eddigi tudásom szerint jó, ha sok a kiadási oldalon a költség, mert akkor nagyobb bevételt tudok kivenni?! Ennél több információra lenne szükségem.

Például ha megbízok valakit egyedi megbízással,akkor neki nem kell járulékokat fizetnie,csak megkapja az összeget, amire szól a megbízás?

És ha neki biztosítani szeretnék jó feltételeket, segíteni szeretném a jó munkavégzésben és ehhez eszközöket vásárolok a részére,akkor el lehet számolni,igaz?Ezt a könyvelő ki tudja mutatni.

2011. szept. 17. 07:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Hatályos adótörvényekben.

Ha sikerült belőle kiolvasnod, és tudod a választ, akkor ezzel a kérdéssel már tudod tesztelni a következő könyvelőt is.

2011. szept. 18. 19:17
 12/20 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen. Még vannak ilyen trükkök,amivel tudom tesztelni a könyvelőt?
2011. szept. 18. 19:22
 13/20 anonim ***** válasza:
Kérdezd körbe a barátaidat, ismerőseidet, a sarki kisboltost, vagy zöldségest, hogy ő kinél könyveltet, mennyire van vele megelégedve?
2011. szept. 18. 19:26
 14/20 anonim ***** válasza:

Te jó isten.... nehéz lesz tesztelned ha lövésed sincs....

Na mindegy... Ha nem zárkózik el a válasz elől a könyvelő, ha mondd mindenre valamit, és ha egy két dologra azt mondja utána kell néznie.... Értsd már meg fogd fel végre, hogy sem én sem más könyvelő ennyi infóból nem tudja megválaszolni a költségre vonatkozó kérdéseidet hiszen nem ismerjük a céget és a körülményeidet. Nem minden esetben jó a sok költség eleszámolás.... Légyszives az új fizetett könyvelődet teszteld... Nem fogok itt neked ingyen esszét írni.

2011. szept. 18. 20:26
 15/20 A kérdező kommentje:
Jó,van már egy vállalkozásunk a családban,és ott ez igaz,hogy több költséget kell elszámolni,mert akkor több pénzt ki lehet venni a vállalkozási pénzekből,ha le vannak fedve számlákkal.Azzal a vállalkozással nem én foglalkozom,és ezért érdekel.A családnak meg nincs ideje ezt elmondani.
2011. szept. 18. 20:56
 16/20 anonim ***** válasza:

Csak "sejtem", hogy miről lehet szó. Sok költség elszámolásával csak úgy tudsz több pénzt kivenni, ha azokat a költségeket nem a cég állja, csak az ő nevére van kiállítva a számla. Mert akkor azt a költségösszeget "szürkén" ki tudod venni a kasszából, mivel költségszámla van róla, de fizikailag nem fizetted ki a kasszából, csak papíron.

"Nagyobb bevételt" csak ilyen módon tudsz kivenni, hiszen ha tényleges költséged adódik, akkor az nem növeli a bevételed, hanem csökkenti.

Érthető már?

Hogy a megbízás hogy jön az alapkérdéshez, azt még most sem értem.

2011. szept. 19. 07:01
 17/20 anonim ***** válasza:

Kérdező 1. kommentje:

"De mi történik akkor,ha olyan tevékenységről is kérhetnék számlát,amire nem gondoltam és már késő?"

Amelyik tevékenység számlaköteles, arról számlát kell adjanak, vagy te sem mindig kérsz?

2011. szept. 19. 10:39
 18/20 A kérdező kommentje:

A megbízás úgy jött ide,hogy a megbízottam költségeit (amikkel dolgozik) is el lehet-e számolni.Érthető volt,köszönöm!

Számlát általában szoktam kérni,viszont azt mondta a (volt)könyvelőm,hogy nem tud segíteni abban,hogy mit számolhatunk el és mit nem,majd meglátjuk. Ti tudtok erre valamit mondani??

2011. szept. 19. 11:39
 19/20 anonim ***** válasza:

Mivel nem tudni, hogy a megbízás mire vonatkozik, ezért csak egy példával tudnám érzékeltetni a költségelszámolást.

Van egy számítógép, annak van egy "karbantartója, akit megbízási jogviszonyban alkalmazok. Mivel nem állandóan dolgozik, ezért kér óránként valamennyi megbízási díjat.

A megbízási díjnak, ha a foglalkoztatónál van járulékvonzata, akkor természetesen ugyanolyan költség, mint a munkaviszonyos (többi) dolgozó járulékvonzata.

Ha a foglalkoztató gépéhez kell venni valamilyen kütyüt, akkor arról a megbízott kér számlát a cég nevére, és el lehet számolni költségként a cég számvitelében. Ha saját gépkocsi használatot adsz neki, azt is el lehet számolni költségként a jogszabályi keretek között.

Nem tudom, hogy erre gondoltál-e?

2011. szept. 19. 13:10
 20/20 anonim ***** válasza:

Igen, tudok valamit mondani.

Tételesen az én jó könyvelőm se tudná megmondani, mert honnan a fenéből tudná PONTOSAN, hogy mi tartozhat az én tevékenységemhez, de MINDENRŐL számlát kérek és eldönti (eldöntjük, olykor én mondom el mire használom az általa ismeretlen valamit) el tudja-e számolni. Mert azért ő felel, hogy csak olyat számoljon el, amit az APEH el is fogad, ha kell, meg kell védenie a miértet! Ezt csak tőlem tudhatja, előre meg nem, amin Te lovagolsz.

Nem biztos, hogy rossz a könyvelőd, a következő se fog tudni listát nyomni a kezedbe!

2011. szept. 21. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!