Könyvelésnél miért jobb minél több költséget elszámolni?
Eddigi tudásom szerint jó, ha sok a kiadási oldalon a költség, mert akkor nagyobb bevételt tudok kivenni?! Ennél több információra lenne szükségem.
Például ha megbízok valakit egyedi megbízással,akkor neki nem kell járulékokat fizetnie,csak megkapja az összeget, amire szól a megbízás?
És ha neki biztosítani szeretnék jó feltételeket, segíteni szeretném a jó munkavégzésben és ehhez eszközöket vásárolok a részére,akkor el lehet számolni,igaz?Ezt a könyvelő ki tudja mutatni.
Egy vállalkozás könyvelője pontosan tudja, hogy melyek azok a kiadások, amiket az adóból le lehet írni. Ezek körét az adójogszabályok pontosan rögzítik.
Ha valakivel megbízási szerződést kötnek, ott a megbízottnak is lesznek kötelezően fizetendő járulékai, de adóbevallásában nyilatkozata alapján költségeket is elszámolhat.Ezek feltételei jogszabály rögzíti.
"Ezt a könyvelő ki tudja mutatni."
Igen, ezt a könyvelő ki tudja mutatni...
(vagy a végén kérdőjel lenne?)
Igen!
A könyvelőd ki tudja mutatni.
Igen!
A könyvelőd meg tudja magyarázni neked azt is, hogy miért jobb minél több költséget elszámolni (már ami az adótörvények szerint is elszámolható).
A könyvelőm nem magyarázta még el nekem.Azt se egyébként,hogy miket lehet elszámolni,csak úgy van vele,hogy hozzam a számlát,és majd megmondja,hogyi gen vagy nem.De mi történik akkor,ha olyan tevékenységről is kérhetnék számlát,amire nem gondoltam és már késő?
Ebben is szeretnék segítséget kérni,tud valaki válaszolni?
Persze, órákig magyarázhatjuk és sorolhatjuk itt neked, mert minél inkább magyarázzuk, mindig újabb és újabb kérdések merülnek fel. (Ezt tapasztalatból mondom, ill. írom)
Többek között ezért (is) fizeted a könyvelődet. Szépen leültök és mindent átbeszéltek egymással, akkor mindketten "képben" lesztek, és azok után már félszavakból is érteni fogjátok egymást.
Csatlakozom könyvelőként a 21 48-as hozzászólóhoz. Azért fizeted a könyvelődet, hogy neki tedd fel ezeket a kérdéseket. Ha nem elégíti ki a kiváncsiságodat, akkor váltság könyvelőt.
érdekes, az én ügyfeleim egyike se informálódik ilyen fórumokon....
21,48 vagyok!
Tudod Kedves Kérdező!
Akarunk mi segíteni, csak a kérdés, hogy akkor mi miből élünk meg?
Azért írtuk, hogy ilyen kérdésekkel fordulj bizalommal az általad fizetett könyvelőhöz.
Most váltok épp könyvelőt, mert nem tájékoztat teljes körűen a jelenlegi.
Szóval miért jobb minél több költséget elszámolni?Hol tudok ennek utánaolvasni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!