Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi történik a pénzzel?

Mi történik a pénzzel?

Figyelt kérdés
Állami rendszerbe átlépett tag magánnyugdíjáról van szó.Meghalt és az örökösnek nem jár semmi állítólag.15 éven át gyűjtötte a pénzét egy nyugdíjpénztárnál de nem nyilatkozott így állami rendszerbe került.A pénztár szerint sajnos nem jár utána se kifizetés a kedvezményezettnek se hozam.Azért itt kérdezem mert eddig senki sem válaszolt és nem tudom ki is segíthetne.
2011. jún. 26. 20:29
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
A pénz egy része megy a folyó állami kiadásokra, egy másik részével az államadósságot csökkentik.
2011. jún. 26. 20:37
 2/31 anonim ***** válasza:

"...de nem nyilatkozott..."

Ennyire felelősek az emberek... :(

2011. jún. 26. 20:38
 3/31 A kérdező kommentje:

Az állami rendszerbe akart kerülni ezért nem nyilatkozott amivel ugye az államnak akart segíteni....de minek ugye???

Ha jól értem felhasználják a megtakarítását?Gyakorlatilag mindenkivel ezt teszik akkor és pénzt soha nem látunk akkor minek gyűjtögetünk?

Köszönöm

2011. jún. 26. 20:51
 4/31 anonim ***** válasza:
Pénzt az lát jó esetben, aki megéli a nyugdíjas kort. Aki hamarabb meghal, az csak fizeti a járulékot.
2011. jún. 26. 20:53
 5/31 A kérdező kommentje:
Értem.Pénz akkor járt volna ha ott marad a pénztárba mint tag??Tudta valaki is hogyha az állami rendszerbe lépünk akkor nem jár semmi halálozás esetén??Azt hiszem nem csak én vagyok az egyedüli ember sajnos aki így jár kérdés jogos-e ez az államtól??
2011. jún. 26. 20:56
 6/31 anonim ***** válasza:
Lehetett tudni, hogy nem lesz örökölhető.
2011. jún. 26. 21:29
 7/31 anonim ***** válasza:

"Értem.Pénz akkor járt volna ha ott marad a pénztárba mint tag??Tudta valaki is hogyha az állami rendszerbe lépünk akkor nem jár semmi halálozás esetén??Azt hiszem nem csak én vagyok az egyedüli ember sajnos aki így jár kérdés jogos-e ez az államtól??"

tudta mindenki, le volt írva a fenyegetőzésben, amit kiküldtek....

de úgy látom, csak azok olvasták el, akik maradtak magánban...

2011. jún. 26. 21:35
 8/31 anonim ***** válasza:

20:51

20:56

Jó reggelt kívánok!

2011. jún. 26. 21:40
 9/31 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Arról most valóban nem beszéltek, hogy aki visszakerül az állami rendszerbe, attól kezdve a befizetett összegek nem örökölhetők.

Viszont amikor megalakultak a mnyp-k pontosan ezzel tudták a belépésre ösztönözni az embereket, hogy ettől kezdve a hozzájuk befizetett összeg, és annak hozama örökölhető lesz. Erre viszont emlékezni kellett volna.

Sajnos, ez van!

2011. jún. 27. 07:43
 10/31 anonim ***** válasza:
Figyu tanácsadás erejéig keress meg egy tb szakjogászt
2011. jún. 27. 07:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!