Az adózói javítást hány nap alatt dolgozza fel a NAV?
Figyelt kérdés
A IV negyedévi ÁFA-bevallást beadtam 17-én. Jött vissza értesítés, hogy nem jó, adózói javítást kértek. Jan 24-én adtam fel, de sem üzenetet nem kaptam, hogy rossz, sem feldolgozva nem látom az adófolyószámlán. Hány nap alatt dolgozzák fel, ez is 15 nap?2011. jan. 29. 11:32
1/11 anonim válasza:
Szia teljesen változó hogy mikor dolgozzák fel. Áfánál a látszólag feldolgozatlan státusz visszaigénylési jogcim esetén szinte biztos jele az ellenőrzése kijelölésnek. Így ez is lehet. De várj még kicsit, én 30 nap után szoktam érdeklődni, ha szükséges. Most az átszervezések miatt náluk is egy kisebbfajta káosz uralkodik.
2/11 A kérdező kommentje:
Köszi. Nemhiszem, hogy 24 ezer ft-os visszaigénylésnél kijönnének, főleg h azt jelöltem, hogy bent akarom tartani. Bár lehet, mert jan 1-től alanyi mentessé vált a cég.
2011. jan. 29. 13:07
3/11 anonim válasza:
24e Ft-ot nem is igényelhetsz vissza, csak átviheted a következő időszakra követelésként. Kivéve ha megszüntetted a céget.
4/11 A kérdező kommentje:
írtam előbb, hogy a cég jan 1-től alanyi mentes, és ilyenkor vissza lehet igényelni a bent lévő áfát, de mindegy... máskor nézz utána a jogszabálynak légyszives kedves előző válaszoló!
2011. jan. 29. 19:39
5/11 anonim válasza:
Első válaszoló vagyok: az előzőnek jól "megaszontad" de egyetértek, rengeteg a félinformáció . Akkor valóban ez nem jöhet szóba, várj még egy kicsit, harminc nap után érdeklődj.
6/11 anonim válasza:
Első vagyok, figyelj csak, eszembe jutott valami. Lépj be az ügyfélkapun, és először kérdezd le a beküdött doksikat, hogy ott is látszik-e elfogadó nyugtásan, aztán az ebev rendszerén belül kérdezd le a beadástól a mai napig a beérkezett üziket. Már én is jártam ugy, hogy csak bent látszott a hibaértesítő, értesítési tárhelyre nem jött meg.
7/11 A kérdező kommentje:
köszi, megnéztem, semmi..:S
2011. jan. 30. 12:20
8/11 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy más fórumokon mindenki mást mond, beadtam egy javító bevallást úgy, hogy nem kéri vissza az áfát, ha nagy hülyeséget csináltam, úgyis jön az üzi az ügyfélkapuról, hogy hibás.
2011. jan. 30. 12:24
10/11 A kérdező kommentje:
persze :)
2011. jan. 30. 16:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!