Miért nincs gépjárműadó nekem előírva?
Március 18 megkaptam a szokásos I. fokú határozatot a gépjárműadóról,9670 HUF. Beléptem a my Nav felületre ott pedig ezt látom:
Adószámla
Egyenleg
-120 Ft túlfizetés
Könyvelésre váró befizetések és átvezetések
0 Ft
410 NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számla Adónem számlaszáma: 10032000-01079160
Kötelezettség Pénzforgalom
Esedékesség
dátuma Megnevezés
Hiv. adónem
Átv. Előírás (+)
Jóváírás (-) (Ft)
Teljesítés
dátuma Átv.
(3)Pénzforg.
tétel típusa
(4)Elszám.
számlajelző
Befizetés
/Átvezetés (-)
Kiutalás
/Átvezetés (+)
(Ft)
2025. 01. 01. Nyitóegyenleg -120
Összesen: -120 0
Könyvelésre váró pénzforgalmi tételek összesen: (2) 0 Ft
Sajnos telefonon nem adnak tájékoztatást, személyesen bemenni pedig most jó darabig biztoan nem tudok.
Az SZJA bevallásom nullás, amiatt nem lehet.
Megnéztem, tavaly egyszer fizettem be gépjárműadót, annyit amennyit kellett.
Vagy az adószámlán másnak sem látszik még a tétel? Aki még nem fizette be esetleg meg tudná mondani neki az adószámlán látszik e?

Igen, ez az ÜPO az, csak belépésnél MyNAV-ot ír.
Időszak végére beállítottam május végét de így is ugyanazt írja, 120 ft túlfizetés, tartozás 0.

Hogy kaptad meg a határozatot? Nekem ügyfélkapura jött, és volt a levélben egy link, ott befizettem, és kész.
Ott a számlaszám, utald el, az a biztos, a határozat úgyis egyértelmű. Elő van írva, ki kell fizetni.

"Nem találtunk benne logikát, hogy mi alapján van vagy nincs előírva."
Nem is kell keresni benne logikát, pocsék a NAV informatikai rendszere. Szerintem teljesen megbízhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!