Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért nincs gépjárműadó nekem...

Miért nincs gépjárműadó nekem előírva?

Figyelt kérdés

Március 18 megkaptam a szokásos I. fokú határozatot a gépjárműadóról,9670 HUF. Beléptem a my Nav felületre ott pedig ezt látom:

Adószámla

Egyenleg

-120 Ft túlfizetés

Könyvelésre váró befizetések és átvezetések

0 Ft

410 NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számla Adónem számlaszáma: 10032000-01079160

Kötelezettség Pénzforgalom

Esedékesség

dátuma Megnevezés

Hiv. adónem

Átv. Előírás (+)

Jóváírás (-) (Ft)

Teljesítés

dátuma Átv.

(3)Pénzforg.

tétel típusa

(4)Elszám.

számlajelző

Befizetés

/Átvezetés (-)

Kiutalás

/Átvezetés (+)

(Ft)

2025. 01. 01. Nyitóegyenleg -120

Összesen: -120 0

Könyvelésre váró pénzforgalmi tételek összesen: (2) 0 Ft

Sajnos telefonon nem adnak tájékoztatást, személyesen bemenni pedig most jó darabig biztoan nem tudok.

Az SZJA bevallásom nullás, amiatt nem lehet.

Megnéztem, tavaly egyszer fizettem be gépjárműadót, annyit amennyit kellett.

Vagy az adószámlán másnak sem látszik még a tétel? Aki még nem fizette be esetleg meg tudná mondani neki az adószámlán látszik e?

tegnap 12:21
 1/8 anonim ***** válasza:
59%
Korosított adófolyószámlát húzzál le, elvileg 04 15-e a határidő, elő vannak már írva egyébként.
tegnap 12:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Hol tudok korosítottat?
tegnap 12:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha ÜPO-n nézed, akkor időszak végét állíts. MyNAV-ot nem ismerem.
tegnap 12:56
 4/8 A kérdező kommentje:

Igen, ez az ÜPO az, csak belépésnél MyNAV-ot ír.

Időszak végére beállítottam május végét de így is ugyanazt írja, 120 ft túlfizetés, tartozás 0.

tegnap 12:58
 5/8 anonim ***** válasza:
59%

Hogy kaptad meg a határozatot? Nekem ügyfélkapura jött, és volt a levélben egy link, ott befizettem, és kész.

Ott a számlaszám, utald el, az a biztos, a határozat úgyis egyértelmű. Elő van írva, ki kell fizetni.

tegnap 14:37
 6/8 anonim ***** válasza:
59%
Mi pont ma néztünk át cirka 150 adószámlát és van akinek még tényleg nincs előírása a korosított adószámlán, annak ellenére, hogy a tárhelyre megérkeztek a határozatok. Nem találtunk benne logikát, hogy mi alapján van vagy nincs előírva.
tegnap 15:14
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, befizettem végül aztán mindegy, le van tudva.
tegnap 22:56
 8/8 anonim ***** válasza:

"Nem találtunk benne logikát, hogy mi alapján van vagy nincs előírva."

Nem is kell keresni benne logikát, pocsék a NAV informatikai rendszere. Szerintem teljesen megbízhatatlan.

ma 04:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!