Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Gépjárműadó új autó esetén?

Gépjárműadó új autó esetén?

Figyelt kérdés
Márciusban vettem egy új autót, amin van hitel is. Ekkor még megvolt a régi autóm is, amit májusban adtam el. Erre a régi autóra befizettem a gépjárműadót, viszont az új autóra még mindig nem kaptam meg a határozatot és az adószámla lekérdezésnél se látom, hogy lenne fizetendő tételem. Ez esetben van valamilyen teendőm vagy majd egyszercsak megkapom a határozatot?

jún. 29. 09:58
 1/9 anonim ***** válasza:
61%
Gépjárműadót mindig az fizeti, aki január elsején tulajdonosa az autónak. Te majd csak jövőre kell fizesd.
jún. 29. 10:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

1

Ez használt autó esetén így van de új autó esetén a NAV fog határozatot küldeni és tört évre veti ki az adót. Nekem hónapokkal a vétel után küldték csak ki...

jún. 29. 10:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak új autónál van így, hanem pl külföldről behozott használttal, vagy ami nem volt forgalomba helyezve idén még.
jún. 29. 11:45
 4/9 anonim ***** válasza:
27%
Akkor itt félreértettem az új szót, bocsi.
jún. 29. 12:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok,

ugyanebben a helyzetben vagyok és NEM csak új autóra szabják ki! Márciusban vettem "új" használt autót, és adtam el a régit. Most kaptam ügyfélkapura 2 határozatot, egyik arról szól hogy az eladott autó után megszűnt az adókötelezettség, ezért időarányosan törlik az adót, majd az "új" használt kocsira pedig - mivel márciusban vettem - április 1-től írnak ki adót, és van rá 15 napom megfizetni.

júl. 11. 07:16
 6/9 anonim ***** válasza:

NAV tájékoztató:

"Az év közben vásárolt újként vagy újra forgalomba helyezett gépjárművek után a NAV folyamatosan küldi ki a határozatokat a gépjárműadóról."

"Gépjárműadót a magyar hatósági rendszámtáblával ellátott gépjármű, pótkocsi, valamint a Magyarország területén közlekedő, külföldön nyilvántartott tehergépjármű után kell fizetni."

"A gépjárműadó-kötelezettség a forgalomba helyezést követő hónap első napján kezdődik.

A NAV a gépjárműadó kiszabásáról határozatot küld.

A befizetési határidő a határozat véglegessé válása, vagyis a fellebbezési határidő lejárta után 15 nap. (A határozatra az átvételtől számított 15 napig lehet fellebbezést benyújtani.)

A gépjárműadó összege a befizetési határidő napját megelőzően nem látszik tartozásként az adószámlán."

júl. 12. 10:04
 7/9 anonim ***** válasza:

5

Gondolom ki volt vonva vagy most lett forgalomba helyezve, nem? Mert akkor így van .

júl. 12. 11:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Eladott ki lett vonva forgalomból

Új használt külföldről lett hozva, jan1-én nem volt magyar forgalomban

júl. 12. 11:34
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a választ! két nappal ezelőtt meg is kaptam a határozatot az időarányosan fizetendő adóról.
júl. 12. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!