NAV gépjárműadót jól számolja?
Még márciusban cseréltem kocsit, régit eladtam, "újat" vettem (használt, de Mo-n még nem volt jan1-én forgalomba helyezve). Tegnap érkeztem a határozatok:
- eladott autó után törölnek 9450Ft adót
- új autó után kiírnak 15180Ft adót
Igen ám, de én ebből arra következtetek hogy van 9450 túlfizetésem, ezért csak 5730-at kell befizetnem. Viszont a NAV mobilappban a teljes 15180 szerepel.
Fog ez változni, vagy tényleg túl kell fizetnem emiatt? 15 napom van a befizetésre.
#3 Én is úgy tudtam hogy január 1-én nézik hogy kié a kocsi. Mint kiderült ha még nem volt Mo-n nyilvántartásba véve, akkor vételtől számítva kell megfizetnem (mivel így jan1-én senkié sem volt a kocsi).
Amiit pedig eladtam kereskedésnek, azt ideiglenesen kivonták a forgalomból, és ezzel a dátummal kezdődően törölték az adókötelezettséget.
eBev-en néztem az adószámlát, egyelőre se a régi törlésének, se az újnak nincs nyoma. Várok vele még 1-2 munkanapot.
30 nap múlva bőven elég lesz ránézni.
15 nap fellebbezési határidő + 15 nap a befizetés határideje = 30 nap.
Határozat átvételét követő 30. napon válik esedékessé a fizetési kötelezettség (ha nincs fellebbezés ellene), tehát csak akkor fogják felkönyvelni az adófolyószámládra.
Ha fellebbezést nyújtasz be ellene, akkor még a 30. napon sem lesz felkönyvelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!