Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Youtube adózás, miként a...

Youtube adózás, miként a legkedvezőbb?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Végső elkeseredésemben próbálok itt segítséget kérni, sajnos a jelenlegi könyvelőm sem tudja a választ mert Magyar adójoghoz tud csak hozzászólni amerikaihoz nem, és jelen esetben a Youtube-nál ez a tudás is kell. (Ha tudtok olyan könyvelőt aki jártas Youtube témában azt is szívesen fogadom)

Szóval adott a Youtube csatornám, átlag bevétellel havonta 300k-400k Huf. Eddig magánszemélyként voltam jelen egészen pontosan október óta, és idén májusban fogok jövedelmet vallani a tavalyi évemből. Indítottunk egy egyéni vállalkozást mert azt tanácsolta a könyvelő hogy így már jobban kijönnék anyagilag, nem 30% menne adóba, hanem a járulékaim után a bevételem teljes egészében megtarthatnám. Így hát nyitottam egy Egyéni vállalkozást és megszüntettem a magánszemélyként üzemelő Adsense fiókomat, hogy nyithassak egy üzleti fiókot. Ahol belebotlottam 4 űrlapba, (W-8BEN-E, W-8ECI, W-8EXP, W-8IMY) majd a ChatGPT szerint egyik sem jó nekem, mint egyéni vállalkozó, mert a Youtube egyéni vállalkozóként magánszemélynek észlel engem. Teljesen el vagyok veszve mi lenne számomra a legkedvezőbb forma? Egyéni vállalkozó, vagy magánszemély és csak évente bevallom és bevizetem az adót, vagy van egy olyan forma amivel havi 400k bevétellel a legjobban kijönnék? Olvastam már mindenfélét, hogy amerikába kell adózni, olvastam olyat is hogy magyarba és amerikába is, olvastam már megszűnt USA, Magyar adóegyezményekről is és teljesen káosz az egész. Hogyan éri meg nekem továbbmennem jelenleg ennyi bevétellel? Tudtommal egyéni vállalkozóként én számlázok a Google írországi leányvállaltának minden hónapban, amiből aztán áfa bevallást kell tennem (úgy hogy nincs is áfám) valamint kell egy EU közösségi szám is, nem beszélve arról hogy rá kell írnom a számlára hogy fordított adózás. Fogadnék adótanácsadót aki jártas a témában de egyről tudok és ő leghamarabb kövi hónapban elérhető csak, nekem pedig sos lenne. köszönöm ha elolvastad és tudsz segíteni,

tegnap 10:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy függetlenül attól, hogy belföldön alanyi mentes vagy vagy sem, ez nem az alá tartozik, mert ez közösségi ügylet. Nem is számít bele az alanyi mentes keretbe. Áfát ugyan nem számolsz fel a Google felé, de a bevétellel szemben visszaigényelhetsz Áfát. Pl. ha youtube videóid elkészítéséhez veszel kamerát, mikrofont, egyéb stúdió eszközöket, esetleg fizetsz valami szoftverért, szolgáltatásért, amit kizárólag a youtube vieóid elkészítéséhez használsz. Ha ezt sem mondta el a könyvelőd, akkor tényleg keress másikat.
tegnap 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!