Youtube adózás, miként a legkedvezőbb?
Sziasztok! Végső elkeseredésemben próbálok itt segítséget kérni, sajnos a jelenlegi könyvelőm sem tudja a választ mert Magyar adójoghoz tud csak hozzászólni amerikaihoz nem, és jelen esetben a Youtube-nál ez a tudás is kell. (Ha tudtok olyan könyvelőt aki jártas Youtube témában azt is szívesen fogadom)
Szóval adott a Youtube csatornám, átlag bevétellel havonta 300k-400k Huf. Eddig magánszemélyként voltam jelen egészen pontosan október óta, és idén májusban fogok jövedelmet vallani a tavalyi évemből. Indítottunk egy egyéni vállalkozást mert azt tanácsolta a könyvelő hogy így már jobban kijönnék anyagilag, nem 30% menne adóba, hanem a járulékaim után a bevételem teljes egészében megtarthatnám. Így hát nyitottam egy Egyéni vállalkozást és megszüntettem a magánszemélyként üzemelő Adsense fiókomat, hogy nyithassak egy üzleti fiókot. Ahol belebotlottam 4 űrlapba, (W-8BEN-E, W-8ECI, W-8EXP, W-8IMY) majd a ChatGPT szerint egyik sem jó nekem, mint egyéni vállalkozó, mert a Youtube egyéni vállalkozóként magánszemélynek észlel engem. Teljesen el vagyok veszve mi lenne számomra a legkedvezőbb forma? Egyéni vállalkozó, vagy magánszemély és csak évente bevallom és bevizetem az adót, vagy van egy olyan forma amivel havi 400k bevétellel a legjobban kijönnék? Olvastam már mindenfélét, hogy amerikába kell adózni, olvastam olyat is hogy magyarba és amerikába is, olvastam már megszűnt USA, Magyar adóegyezményekről is és teljesen káosz az egész. Hogyan éri meg nekem továbbmennem jelenleg ennyi bevétellel? Tudtommal egyéni vállalkozóként én számlázok a Google írországi leányvállaltának minden hónapban, amiből aztán áfa bevallást kell tennem (úgy hogy nincs is áfám) valamint kell egy EU közösségi szám is, nem beszélve arról hogy rá kell írnom a számlára hogy fordított adózás. Fogadnék adótanácsadót aki jártas a témában de egyről tudok és ő leghamarabb kövi hónapban elérhető csak, nekem pedig sos lenne. köszönöm ha elolvastad és tudsz segíteni,

yt-hoz nem kell értenie, adsensehez se kell. Ev vagy aki külföldi cégnek számláz, ennyi. Rengeteg szabadúszó így dolgozik. Nincs ebben semmi ördögtől való.
De kókler, aki még ennyit se tud.
Gpt-t kár erről kérdezni, mivel nem tanácsadásra való program.
Nem ért hozzá, de azért tanácsolja, hogy indíts vállalkozást. Ez kókler, nem más.
Maradtál volna magánszemély, eladózod a 30%-át azt kalap-kabát. 10% adósporolásnál az a 30-40e nem oszt nem szoroz.

Valami gond lehetett az üzleti fiók nyitásánál, mert neked a Google Ireland alá kellene tartoznod, annak van közösségi adószáma és oda tudnál számlázni. Azt kellene megnézni, miért a Google US alá került az üzleti fiókod.
De javaslom, hogy olyan könyvelőt keress, aki ért a nemzetközi ügyletekhez, tudja, hogyan működik a közösségi adószám, hogyan kell ebben az esetben vezetni az ÁFA analitikát, A60 bevallást stb.

és akkor eddig hogy tudtál magánszemélyként működni tavaly október óta?
Beütöd a keresőbe hogy könyvelő és szépen sorban hívod őket, egyik csak tud segíteni. Reggel 10 óta rég végig lehetett volna hívni vagy 100 könyvelőt.
amelyik írt róla cikket az csak jártas benne, ha nem menni kell tovább.
100 könyvelőt aha, Ez így elméletben jól hangzik, de már beszéltem párral az elmúlt 1 évben, sajnos útközben derült ki hogy amúgy nem is értenek hozzá. Ma kerestem olyat aki látott már ilyesmit, de csak jövő hétre kaptam időpontot, addig jó lenne itt választ találni mert nagyon foglalkoztat.
6) szerintem oda tartozom nem usa-hoz. de attól függetlenül az Írországi csak leányvállalat, aki felel az anyavállalatnak ami USA

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!