Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Saját telkemen vállalok autó...

Saját telkemen vállalok autó javítást, heti 1-2 alkalommal, az érte kapott pénzből hogyan kell adózni, ha én nem vagyok számlaképes?

Figyelt kérdés

ma 13:38
 1/7 anonim válasza:
70%
adócsalás szagú a dolog
ma 14:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Számlaképessé válsz és adózol.
ma 14:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
+ építesz egy műhelyt, kezeled a veszélyes hulladékot a hatósági szabályok alapján.
ma 14:38
 4/7 anonim ***** válasza:
58%
Javaslom megnézésre MHvlogTomi yt csatornáját, azon is a kisember vs karhatalom videóit.. az elejétől kezdve, okulás kép, hogy mindent csinálj legálisan. Mert ez a sufni javítgatás a hétvégén nagyon nem hivatalos és megütheted magad nagyon.
ma 15:04
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
1-es és még fel is pontoznak? :D túl sok már a funkcionális analfabéta :D szerinted miért kérdezte? (nem mintha téged érdekelne, hogy hasznos válaszd adjál, csak trollkodni jársz ide nyilván)
ma 15:08
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindig akad egy unatkozó környékbeli, egy leskelődő jószomszéd, vagy egy elégedetlen ügyfél.

Aztán nem is tudod hogy honnan, de hirtelen számlák jönnek, vagy éppen korábbi el nem készült számlákat kérnek, fotók készülnek, feljelentések érkeznek......

Nem egyszerű!

ma 15:11
 7/7 anonim ***** válasza:

"Saját telkemen vállalok autó javítást, heti 1-2 alkalommal, az érte kapott pénzből hogyan kell adózni, ha én nem vagyok számlaképes?"

Ahogy írták. Hivatalosan számlaképessé kell válnod, tehát valamilyen vállalkozási formában végezni az üzletszerű tevékenységet, amit adószám birtokában végezhetsz csak.

Adószámot a NAV képez meg a végzett gazdasági tevékenységre. Arról már nem is beszélve, hogy ilyen jellegű javítási munkát kizárólag megfelelő végzettséggel rendelkező folytathat.

Én nem húzogatnám az oroszlán bajszát a helyedben...

ma 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!