Saját telkemen vállalok autó javítást, heti 1-2 alkalommal, az érte kapott pénzből hogyan kell adózni, ha én nem vagyok számlaképes?

Mindig akad egy unatkozó környékbeli, egy leskelődő jószomszéd, vagy egy elégedetlen ügyfél.
Aztán nem is tudod hogy honnan, de hirtelen számlák jönnek, vagy éppen korábbi el nem készült számlákat kérnek, fotók készülnek, feljelentések érkeznek......
Nem egyszerű!

"Saját telkemen vállalok autó javítást, heti 1-2 alkalommal, az érte kapott pénzből hogyan kell adózni, ha én nem vagyok számlaképes?"
Ahogy írták. Hivatalosan számlaképessé kell válnod, tehát valamilyen vállalkozási formában végezni az üzletszerű tevékenységet, amit adószám birtokában végezhetsz csak.
Adószámot a NAV képez meg a végzett gazdasági tevékenységre. Arról már nem is beszélve, hogy ilyen jellegű javítási munkát kizárólag megfelelő végzettséggel rendelkező folytathat.
Én nem húzogatnám az oroszlán bajszát a helyedben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!