Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi pénzt lehet adómentesen...

Mennyi pénzt lehet adómentesen keresni?

Figyelt kérdés
Nekem van másod állásom és átalányadózó alanyi adómentes vagyok. Mennyi pénzt lehet most ebben az évben keresni adómentesen?
jan. 31. 11:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
6%

25 éves korodig bármennyit szja-mentesen.

( a kretén magyarpéterék a rezsitámogatással meg a 13. havi nyugdíjjal együtt brüsszeli utasításra, ezt is el akarnák törölni).

jan. 31. 11:10
 2/14 A kérdező kommentje:
Én 37 éves vagyok.
jan. 31. 11:19
 3/14 anonim ***** válasza:
24%

Bármennyit, ha TBSZ számlán kereskedsz részvényekkel.

#1 kicsit megárthatott az m1…:D

jan. 31. 12:10
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem hinném
jan. 31. 12:15
 5/14 anonim ***** válasza:
29%
De igen, mert a TBSZ számlán keletkező árfolyamnyereség, kamat, osztalék adómentes, ha 5 évig nem vonod ki a tőkèt a TBSZ számláról. Vagyis azon belül forgatva a pénzed részvényekben elviekben(!) végtelen is lehet a nyereséged, akkor is adómentes lesz.
jan. 31. 12:47
 6/14 A kérdező kommentje:
Itt most nem tbsz számláról volt szó.
jan. 31. 12:50
 7/14 anonim ***** válasza:
62%
Azt kérdezted hogy mennyi pénzt lehet adómentesen megkeresni. Ez egy eléggé általános kérdés. Eleve feltételeztem, hogy csak magyar adóalanyokra vonatkozik, mert magában a kérdésben nem szűkítetted le. Magyar adóalanyok is tudnak végtelen pénzt keresni TBSZ számla segítségével adómentesen, ez a korrekt, objektív válasz a feltett kérdésre.
jan. 31. 14:12
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Hivatalosan semennyit!

Ha eladod a saját használt cuccaidat, akkor van egy értékhatár, de azzal ugye nem keresel.

Amúgy bármit csinálsz, akkor adózni kell.

Még akkor is kell valami minimális adózás vagy díj amit befizetsz, ha a bolt előtt eladod a saját termesztésű krumplidat.

jan. 31. 19:11
 9/14 anonim ***** válasza:
4 gyerekesnek nőnek minden kereset adómentes.
jan. 31. 20:01
 10/14 anonim ***** válasza:
39%
Ha az átalányadó mentes keretre gondolsz, akkor attól függ melyik költséghányadba esel: 2.908.000 Ft / 8.724.000 Ft / 17.448.000 Ft a mentes keret.
jan. 31. 23:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!