Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Milyen adók merülhetnek fel...

Milyen adók merülhetnek fel Lightyear TBSZ ACC ETF esetén (ha 5 évig megtartják)?

Figyelt kérdés

Ha TBSZ számlára vásárolt Lightyear ACC típusú ETF-et valaki lejáratig tartja, milyen adók merülhetnek fel, amelyeket évente be kell vallani?

Ezen kívül, az számíthat esetleges adófizetés szempontjából, hogy "Vanguard" ETF és $ alapon történt a vásárlás?

A kettős adózás elkerülhető? (USA felé), azt olvastam hogy a felhasználók számára megoldott ez. Ha nem kerülhető el akkor remélem a más ország felé történő adózást a cég megoldja.

jan. 3. 08:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmi
jan. 3. 10:05
 2/13 A kérdező kommentje:
Ez teljesen biztos?
jan. 3. 10:34
 3/13 anonim ***** válasza:
Teljesen.
jan. 3. 10:35
 4/13 A kérdező kommentje:
Év elején nyitott TBSZ, bejelentem az útmutató szerint, onnantól kezdve nincs vele semmi teendő, adóbevallás tekintetében?
jan. 3. 10:47
 5/13 anonim ***** válasza:
Most a bejelentéssel lesz probléma, mert január 1-gyel lelőtték az AVDH-t és emiatt az e-papír sem működik. Ismét egy jól átgondolt megoldás. Én is így jártam.
jan. 3. 11:02
 6/13 krwkco ***** válasza:

"Ez teljesen biztos?"

Én is megerősítem. A TBSZ miatt Magyarországon nem kell majd adót fizetned és az éves adóbevallásokba bármit beírnod. Másrészt a befektető árfolyamnyereségét nem a vállalatok, vagy az ETF országában adóztatják, hanem a befektető adóilletőségi országában. Vagyis az amerikai adóhatóság nem von le semmit a nyereségedből.

Emellett az lehet, hogy az accumulating ETF fizet adót az osztalékok után. De ez kívülről nem látszik. Csak az árfolyam számít.

jan. 3. 12:35
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

"Most a bejelentéssel lesz probléma, mert január 1-gyel lelőtték az AVDH-t és emiatt az e-papír sem működik. Ismét egy jól átgondolt megoldás."

Én január 1-jén jelentettem be, Epapir oldalon keresztül, jan. 2. reggel jött az átvételi értesítő, aztán 9 óra körül a nyugta is.

jan. 3. 13:54
 8/13 anonim ***** válasza:
#7 Akkor te még pont belefértél, nekem tegnap este már nem ment.
jan. 3. 14:37
 9/13 anonim ***** válasza:
#7 Most megpróbáltam újra és már nem írányít át az e-papír az AVDH-ra, úgyhogy nekem is sikerült beküldeni. Ezek szerint javították.
jan. 3. 14:47
 10/13 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy megoldódott.

Egyébként, ha sima részvényt vásárolnék amely osztalékadót fizet, akkor azt az osztalékfizetés után x nappal azonnal jelenteni kellene? Osztalékadóról nagyon sok helyen írnak. Bár tudom nem ez volt az eredeti kérdésem, de ez is elég ismeretlen terület kezdőként.

jan. 3. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!