Milyen adók merülhetnek fel Lightyear TBSZ ACC ETF esetén (ha 5 évig megtartják)?
Ha TBSZ számlára vásárolt Lightyear ACC típusú ETF-et valaki lejáratig tartja, milyen adók merülhetnek fel, amelyeket évente be kell vallani?
Ezen kívül, az számíthat esetleges adófizetés szempontjából, hogy "Vanguard" ETF és $ alapon történt a vásárlás?
A kettős adózás elkerülhető? (USA felé), azt olvastam hogy a felhasználók számára megoldott ez. Ha nem kerülhető el akkor remélem a más ország felé történő adózást a cég megoldja.
"Ez teljesen biztos?"
Én is megerősítem. A TBSZ miatt Magyarországon nem kell majd adót fizetned és az éves adóbevallásokba bármit beírnod. Másrészt a befektető árfolyamnyereségét nem a vállalatok, vagy az ETF országában adóztatják, hanem a befektető adóilletőségi országában. Vagyis az amerikai adóhatóság nem von le semmit a nyereségedből.
Emellett az lehet, hogy az accumulating ETF fizet adót az osztalékok után. De ez kívülről nem látszik. Csak az árfolyam számít.
Köszönöm a válaszokat.
"Most a bejelentéssel lesz probléma, mert január 1-gyel lelőtték az AVDH-t és emiatt az e-papír sem működik. Ismét egy jól átgondolt megoldás."
Én január 1-jén jelentettem be, Epapir oldalon keresztül, jan. 2. reggel jött az átvételi értesítő, aztán 9 óra körül a nyugta is.
Örülök, hogy megoldódott.
Egyébként, ha sima részvényt vásárolnék amely osztalékadót fizet, akkor azt az osztalékfizetés után x nappal azonnal jelenteni kellene? Osztalékadóról nagyon sok helyen írnak. Bár tudom nem ez volt az eredeti kérdésem, de ez is elég ismeretlen terület kezdőként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!