Hogyan működik az, hogyha egy külföldi cég, vállalat egy magyar bankszámlára akar pénzt utalni? Nekem merülhetnek fel díjak, ha ők utalnak? Valamit ezeket a SWIFT BIC és IBANK adatokat hol találhatom meg?
Valaki, aki ebben tapasztalt, legyszives segítsen.
Az én részemre történne az utalás.
Kérte az ügyfélszolgálat, hogy adjam meg ezeket az adatokat a pénzvisszatérítéshez. De mindegyiknek az angol változatát.
Elöször is, semmiféle költséged nincs, ha ök utalnak neked pénzt.
Másodszor a SWIFT BIC és IBANK adatok rajta vannak a számládon, legtöbbször a kártyán is, de ha nem találod, a bankod megmondja.
Ezeknek nincs "angol" változata, csak nemzetközi, az mindenhol érvényes.
"Hogyan működik az, hogyha egy külföldi cég, vállalat egy magyar bankszámlára akar pénzt utalni?"
Megadod a kért adatokat, ők intéznek minden mást.
"Nekem merülhetnek fel díjak, ha ők utalnak?"
Elképzelhető. Sokan egyből rávágják hogy mindig az fizeti a díjakat aki utal, valóban ez a gyakoribb, de ettől el lehet térni. De ha neked kell esetleg, azt is automatikusan vonja a bank, dolgod nem lesz vele.
"Valamit ezeket a SWIFT BIC és IBANK adatokat hol találhatom meg?"
Az IBAN a te számlaszámod (nemzetközi formája, de több banknál már ezt használják "sima" számlaszámként is). A BIC pedig a bankod azonosítója, ezt a bank oldalán biztos megtalálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!