Külföldi cég magyar adószám, ez most 91 vagy 93 a főkönyvben?
Én úgy értelmeztem, hogy az átdolgozást még ők csinálják itthon és utána viszik ki a terméket külföldre a megrendelőnek.
Belföldi áfás akkor okés, ha te a magyar telephelynek adod el. Onnantól, hogy mit csinálnak vele, hová viszik, az már megint egy más kérdés. Mindenesetre a cégetek adótanácsadóját érdemes lehet megkérdezni erről.
Magyar adószámra áfás számlát készítünk a partnernek. Belföldi telephelyén már a vevő végzi az átalakítást, ezután hagyja el az országot. Ezek szerint belföldi lesz.
Köszönöm szépen a segítséget!
Sztem belföld.
Külföldi cég magyar adószámmal fióktelepként működhet. XYZ International Gmbh Magyarországi Fióktelepe. A cég nem Magyarországon van bejegyezve, de hivatalosan egy gazdálkodási szempontból elkülönült fióktelepet működtet itt nálunk, ezért van neki magyar adószáma (ami általában -2-44 végű). Ilyen cégnek történő számlázás belföldi számla szerintem. Van egy-két fióktelepes partnerünk, mi mindig áfás számlát állítunk ki nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!