Kérhetek más cégére számlát? Nem a cég fizetné, hanem én saját pénzből. Lehet belőle gond?
És milyen jogon használnád egy olyan cég adószámát amihez semmi közöd? Vagy van hozzá közöd? Dolgozol nekik például? Van szerződésed azzal a céggel?
Ha így működnek hogy kinézek egy céget és az adatait felhasználva veszek a nevében valamit akkor érdekes világ lenne...
Közösségi adószám használatakor mind a 2 félnek bevallási kötelezettsége lesz, ha csak az eladó vallja be, ki fog bukni a navnál és a cég bírságot kap.
Nem mellesleg:
- az applenél csak telefonon történő kártyás vásárlással lehet vásárolni, azonnal ki fog bukni, ki volt a csaló
- a garanciát sem fogod tudni érvényesíteni
- és ha a csalás kibukik, és ki fog, akkor az apple szépen letiltja a gépef
"Kérhetek más cégére számlát? Nem a cég fizetné, hanem én saját pénzből. Lehet belőle gond?"
1 Kérhetsz, a tud róla a cégvezető is.
2 A számla nem biztos, hogy bekerül a könyvelésbe.
3 Ez esetben a vásárolt terméka CÉG TULAJDONA lesz, a vételár származása meg bizonyíthatatlan.
Ha neked ez megfelel, hajrá!
Én keresnék egy céget, aki ezt megcsinálja neked. Mert, lehet, hogy az áfát megúszod, de a cégnek lenne költségelni valója. De be kell tegye a számlát a könyvelésbe, mert magát az eszközt bele teszik a tárgyi eszköz kartonba.
Igazából, ha ellenőrzés van valamilyen oknál fogva a cégnek ezt is ellenőrizhetik (kb. 3 évig, valahogy így lehet az elévülése). És akkor fizikaliag jó, ha ott van az ellenőrzés időpontjában a gép.
De egyébként ez jó lehet mindkét oldalról Neked is és a Cégnek is, csak úgy tiszta, ha megkérsz egy ismerőst.
Az én cégembe mindent elszámolok, amit a suliba a lányomnak veszek, ceruzát, radírt, füzetet, így a laptopot is betettem a cégbe. De ez így járható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!