Milyen költségek merülhetnek fel Ausztriai munkavállalás esetén?
Ha először vagy kint akkor pár dolgot el kell intézned.
Először is be kell jelentkezned az illetékes Gemeindeba. Ha főlakhelyként jelentkezel be akkor 1 éved van, hogy átirasd a kocsidat és a jogsidat osztrákra.
Ezt érdmes már otthon kitölteni és kinyomtatni:
Ha beírod a vallásod akkor az egyház is megsarcol.
Ha ez meg van akkor kapsz egy Meldebestätigungot. Erre szükséged lesz tedd el.
Kell egy bankszámla amire kell tenned lóvét még meg nem érkezik az első fizud.
A bankszámla nyitáshoz kell a Meldebestätigung a szerződésed igazolványod vagy az útleveled.
Általában időpontot kell kérned, de van, hogy nem. Itt fontos, hogy csak ott tudod lemondani a bankszámládat ahol nyitottad annál az ügyintézőnél, vagy online. És vissza kell jutattnod a bankkártyád oda ahol nyitottad, ezért nem kérek soha kint kártyát!
Ha ez meg van akkor ugye kell az E-Cardod. Ehhez is kell pár dolog egy fénykép amit tudomásom szerint csak a Hartlauren üzletekben csináltathatsz meg. Ennek ára 15 Euró, aztán időpontot kell kérned a legközelebbi osztrák egészség biztosítónál ahova vinned kell az igazolványodat, a Meldebestätigungot, a fényképet és ha van a régi e card számodat. Erre azért rákérdezhetsz mert anno nekem kiküldték autómatikusan, de most már fényképes az új igazolvány.
Ha 3 hónapnál nagyobb karriert tervezel Ausztriában akkor el kell menni a tartomány szerinti Bezirkshauptmannschaftba oda kell az igazolványod kb 20 Euró illetve fénykép + a legutóbbi 3 havi fizetési papírod, itt leellenőriznek.
Amint látod kell járkálni sokat, ezért én elsőre vinnák olyan 1000 1200 Eurót tartaléknak bármi is lehet, és én kint leginkább csak kajára költök, mert nem csípem az éttermi kosztot annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!