Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kevesebb munkabért kaptam, ki...

Kevesebb munkabért kaptam, ki hibázott?

Figyelt kérdés
3 héttel fizetés után vettem észre...a bankomtól nem kapok értesítést az utalásról, az e-mailben küldött bérpapírt meg nem is néztem meg, mert fix béres vagyok. Hónap végén szoktam összegezni a kiadásaimat és most vettem észre hogy kevesebb fizetést kaptam az előző hónapra. Egy napot szabadságon voltam és azt valamiért fizetetlen távollétnek rögzítették. A szabis tömb elvileg le lett adva. A bérszámfejtők küldtek üzenetet a vezetőimnek, hogy arra a napra nem stimmel valamit, de ők nem reagáltak, nem szóltak nekem semmit. Ilyenkor mit lehet tenni?
tegnapelőtt 18:53
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szólsz a vezetődnek is és ha van rá mód, a bérszámfejtőnek is. Fogják javítani, vlsz kövi utalásnál.
tegnapelőtt 19:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Abban az esetben, ha megnyugtatóan nem rendezi a munkáltató a béred a valós adatoknak megfelelően, a kormányhivatalokban találhatóak a munkaügyi hatóságok. Ők az illetékesek, náluk kell panaszt tenni, majd intézkednek. ->

Foglalkoztatás-felügyeleti hatóságok...

De szerintem is fogják helyesbíteni. Senkinek nem érdeke, hogy elkezdődjön egy rossz viszony a két fél között.

tegnap 04:54
 3/4 A kérdező kommentje:
És ez amúgy mennyire jogszerű? Hogy csak úgy találomra beírja az ügyintéző a rendszerbe hogy fizetetlen távolléten voltam?
tegnap 16:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Azt mondanám nem jogszerű, de ennek önmagában jogkövetkezménye nincs. Hibázni meg emberi dolog. Egyébként bérszámfejtő vagyok, láttam ennél durvábbakat is.
tegnap 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!