Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lekértem kíváncsiságból a...

Lekértem kíváncsiságból a nyugdíjbiztosítónál a "ledolgozott" éveimet. Azért írom idézőjelbe, mert nagyon kevéske. Ha valaki ért hozzá, meg tudná mondani, ez alapján egyáltalán járna-e valami (rész)nyugdíj?

Figyelt kérdés

Ezek az éveim:

20 év 275 nap nyugdíjjogosultság elbírálásához figyelembe vehető szolgálati idővel

17 év 135 nap nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idővel, ezen belül

3 év 225 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett

szolgálati idővel rendelkezik.

Alapvetően arra számítok, hogy nem, de nem értek hozzá.

okt. 29. 15:58
 1/9 anonim ***** válasza:
45%

hát ez tényleg nem sok, 13-14 évet otthon voltál gyerekkel???

A 3 (alsó sor) év helyett 32 keresőtev kellene a 40 éveshez.

Az öregségi teljes nyugdíjad meglesz, ha betöltöd a korhatárt, mert ahhoz 20 év kell (felső sor)

okt. 29. 16:06
 2/9 A kérdező kommentje:
Tartós beteg volt a legkisebb, utána meg csak simán itthon maradtam háztartásbeliként. Még 50 vagyok, szóval elmehetnék éppen dolgozni, de most meg az unokák miatt jó hogy itthon vagyok, megélünk így is. A A nők 40-nel nyilván nem megyek sehová, de őszintén nem számítottam semmire később sem, rakosgatok félre természetesen, de jobb volna a nyugdíjas kort meg sem érni.
okt. 29. 16:13
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Keress egy konyvelot, indits egy katas vallalkozast, egy kettot szamlazol rokonnak, ismerosnek ugy hogy kpba kifizeted nekik, porog a nyugdij, minden, mellette olcso is.
okt. 29. 16:43
 4/9 anonim ***** válasza:
29%
Bocsi hogy off, de hogy kérdezhető le ez az adat pontosan?
okt. 29. 17:17
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

[link]

4, itt a legegyszerűbb.

okt. 29. 18:20
 6/9 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek az első válaszolóval.

Nők negyvenesét nem fogod elérni még 65 éves korodra sem. Tehát neked egyetlen opció a "sima" öregségi nyugdíj 65 éves korodban, mert ahhoz a minimális szolgálati időd viszont megvan.

okt. 30. 04:23
 7/9 A kérdező kommentje:
Ez nem is volt kérdés. Hogy jönne össze a nők40 3 év effektív munkaviszonnyal?! Simán csak az öregségire voltam kíváncsi.
okt. 30. 11:32
 8/9 anonim ***** válasza:

egy kettot szamlazol rokonnak, ismerosnek ugy hogy kpba kifizeted nekik

3, te ennyi ésszel ne nagyon adj tanácsot. Mit fizessen, ha ő számláz? :D

okt. 30. 11:35
 9/9 anonim ***** válasza:

"Ez nem is volt kérdés. Hogy jönne össze a nők40 3 év effektív munkaviszonnyal?"

Alapkérdésed ez volt:

"Ha valaki ért hozzá, meg tudná mondani, ez alapján egyáltalán járna-e valami (rész)nyugdíj?"

Nem emelted ki, hogy te csak a sima öregségi nyugdíjra lennél kíváncsi. Nem vagyunk gondolatolvasók...

okt. 31. 04:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!