Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Próbaidő alatti azonnali...

Próbaidő alatti azonnali felmondás esetén a már ledolgozott hónapot meddig kell kifizetnie a munkaadónak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Próbáltam utána nézni, eredménytelenül.

A múlt hónapot már teljesen ledolgoztam hiányzás nélkül és most e hónap elején mondtam fel. Azt tudom hogy amíg nem mondasz fel vagy a munkaadó nem rúg ki addig a már ledolgozott hónapot következő hónap 10.-éig kell kifizetnie.

okt. 9. 18:54
 1/10 Cuki manó 2 ***** válasza:
88%
Öt munkanapon belul
okt. 9. 19:03
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Én aznap kaptam meg és mondta a főnök (mert ugye megkérdeztem hogy mikor kapom meg így a fizetésem) hogy ez a norma náluk ilyen esetben

Nagy multi cég volt

okt. 9. 19:41
 3/10 anonim válasza:
100%

Utolsó munkanaphoz képest 5 munkanapon belül. Törvény van rá.

Előbb megkaphatod, mint a kettes válaszoló, de az ritkább, a cég egyéni döntése.

Az 5 munkanap viszont törvény, nincs kibúvó.

okt. 9. 20:19
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az 5 munkanapon belüli törvényről tudok azonnali felmondás próbaidő alatt.

A kérdésben az kérdeztem hogy a múlt hónapi (Szeptember) ledolgozott teljes hónapomat mikor fizetik ki?

Mert én ugye már ebben a (október) hónapban mondtam fel.

okt. 9. 20:35
 5/10 A kérdező kommentje:
A szerződésemben azt olvastam hogy a ledolgozott hónapot következő hónap 10.-éig köteles átutalni a munkaadó. Nagyon szarakodó ez a cég ahol dolgoztam. Múlt hónapban is 10.-én kaptam a fizetés este 18:00-kor.
okt. 9. 20:42
 6/10 anonim ***** válasza:
19%
Ha a cég 10-én szokott fizetni, akkor a szeptemberi fizut október 10-én kapod meg.
okt. 9. 20:53
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
A teljes neked járó bért 5 napon belül. Ebbe a múlt hónap is beletartozik...
okt. 9. 22:43
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

e hónap elején mondtam fel

Oké, de mikor?

Mert ha az 5 munkanap 10-e előtt jár le, akkor legkésőbb azon a napon meg kell kapni a szeptembert, október elejét, szabadságmegváltást. Ha 10-e után jár le, akkor 10-én meg kell kapni a szeptembert, az 5. munkanaon legkésőbb az októbert és a szabadságmegváltást.

okt. 10. 07:49
 9/10 anonim ***** válasza:
72%

Valoszinuleg mindenki massal egyutt kapsz fizetest, mert ha kozel van a ket datum, az elszamolasod es a fizetesnap, akkor sok helyen nem szoktak ketszer berszamfejteni, hanem megcsinaljak mindenkievel egyutt akar 5 munkanapon tul.

Nem torvenyes, de 1 2 nap csuszasert ugy sem tudsz tenni semmit, max kiirsz egy kerdest a gyakorira.

okt. 10. 08:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Beszéltem október 10.-én reggel a munkaügyi köponttal és azt mondták hogy a szeptemberi ledolgozott hónapot akár felmondtam akár nem 10-éig kötelesek kifizetni. Csak az októberi hónapra van a felmondás napjátol 5 munkanap hogy kifizessenek. Meg is kaptam a fizetést 10.-én este 18:00-kor.
okt. 11. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!