Próbaidő alatti azonnali felmondás esetén a már ledolgozott hónapot meddig kell kifizetnie a munkaadónak?
Sziasztok. Próbáltam utána nézni, eredménytelenül.
A múlt hónapot már teljesen ledolgoztam hiányzás nélkül és most e hónap elején mondtam fel. Azt tudom hogy amíg nem mondasz fel vagy a munkaadó nem rúg ki addig a már ledolgozott hónapot következő hónap 10.-éig kell kifizetnie.
Én aznap kaptam meg és mondta a főnök (mert ugye megkérdeztem hogy mikor kapom meg így a fizetésem) hogy ez a norma náluk ilyen esetben
Nagy multi cég volt
Utolsó munkanaphoz képest 5 munkanapon belül. Törvény van rá.
Előbb megkaphatod, mint a kettes válaszoló, de az ritkább, a cég egyéni döntése.
Az 5 munkanap viszont törvény, nincs kibúvó.
Köszönöm a válaszokat!
Az 5 munkanapon belüli törvényről tudok azonnali felmondás próbaidő alatt.
A kérdésben az kérdeztem hogy a múlt hónapi (Szeptember) ledolgozott teljes hónapomat mikor fizetik ki?
Mert én ugye már ebben a (október) hónapban mondtam fel.
e hónap elején mondtam fel
Oké, de mikor?
Mert ha az 5 munkanap 10-e előtt jár le, akkor legkésőbb azon a napon meg kell kapni a szeptembert, október elejét, szabadságmegváltást. Ha 10-e után jár le, akkor 10-én meg kell kapni a szeptembert, az 5. munkanaon legkésőbb az októbert és a szabadságmegváltást.
Valoszinuleg mindenki massal egyutt kapsz fizetest, mert ha kozel van a ket datum, az elszamolasod es a fizetesnap, akkor sok helyen nem szoktak ketszer berszamfejteni, hanem megcsinaljak mindenkievel egyutt akar 5 munkanapon tul.
Nem torvenyes, de 1 2 nap csuszasert ugy sem tudsz tenni semmit, max kiirsz egy kerdest a gyakorira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!