Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » JOGILAG (adójogi és minden...

JOGILAG (adójogi és minden más jogi szempontból), legális egy ilyen cégműködés?

Figyelt kérdés

Tudom, hivatalosan, hivatalos könyvelőt is megkérdezek, de addig is, hátha valaki tudja.

Alapítok egy céget.

Én vagyok a vezető. Anyám az egyetlen alkalmazottam.

Soha, semmi megbízásunk nincs, és nem is lesz.

Viszont én valóban törvényesen, hivatalosan, minden, de tényleg minden adót, járulékot, díjat, akármit fizetek pontosan, időben, mindenhová.

Köszönöm a választ.

aug. 14. 13:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha nincs semmi megbízásod, akkor miből lesz bevételed, miből fizeted az adókat, járulékokat, könyvelőt, stb?
aug. 14. 13:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Nyilvan igy akar az anyjanak szolgalati idot szerezni.

Ha valoban ez a cel, akkor a "munkabert" is rendesen kell fizetni.

aug. 14. 13:38
 3/7 A kérdező kommentje:
1. Van munkám, és abból bevételem. De ez a cég, ez egy hobbim miatt kell. Mindegy mi az, a lényeg, hogy egy bizonyos eszköz, csak mint egy ilyen speciális cég vezetőjeként birtokolható.
aug. 14. 13:39
 4/7 anonim ***** válasza:
És akkor tagi kölcsönből finanszíroznád a cégedet? Hosszú távon elég buta megoldás, sokkal jobban is ki lehet ezt vitelezni, ha tényleg csak ennyi a célod a céggel.
aug. 14. 13:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen. Ha nincs bevételed, akkor tőkeemeléssel fedezed az adókat meg mutterod bérét.

Vagy BT-t alapítasz és akkor minden vagyonoddal közvetlenül felelsz beltagként a kötelezettségekért.

aug. 14. 13:53
 6/7 anonim ***** válasza:
jézusom
aug. 14. 15:35
 7/7 A kérdező kommentje:
6. Mi van???
aug. 14. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!