Egyéni vállalkozóként foglalkoztathatok én alattam valakit, kb havi 1 alkalommal, aki nem vállakozó?
Mondjuk megbízási szerződéssel vagy hasonló működhet, ha én vagyok a megbízó, és én mondjuk egyéni vállalkozó vagyok, de akit alkalmaznék, ő nem az.
Majd kérdezni akarok könyvelőt, de azt előbb keresnem kell. Érdeklődök a lehetőségekről első körben.
"Régebben volt megbízási szerződés magánszemély felé is, nem tudom, az létezik-e még."
Ma már nem ilyen egyszerű ez a dolog, mivel adószám birtokában végezhető csak önálló tevékenység, kivéve ha ingatlant ad valaki bérbe. Én sem váltanék ki adószámot azért, mert mondjuk egy vállalkozónál le kell festeni a telephely fém kapuit.
Ilyen élethelyzetre marad az egyszerűsített foglalkoztatás. Valójában hasonló célt szolgál.
Köszi a válaszokat, bár nem mind volt valós!
Beszéltem könyvelővel, és nem tudom, honnan vette ezt a 6-os is pl: Ahogy Van ugye az EFO, és bizony ugyanúgy foglalkoztathatok magányszemélyt megbízásival, magánszemélyként, adószám nélkül.
Nekem ez a jobb most, magasabb összeget tudok adni megbízásival ugyebár.
EFO-nál láttam van egy max napi keret, amit fizethetek.
"és bizony ugyanúgy foglalkoztathatok magányszemélyt megbízásival, magánszemélyként, adószám nélkül."
Nem tudom, hogy ezt te honnan vetted...?
Mondjuk a könyvelőtől, aki tudja is?
Külön rákérdeztem a netes keresgélés után. Sehol nem írnak amúgy olyat, hogy megbízási díjjal ne lehetne magánszemélyként dolgozni.
Szóval te honnan vetted? :) Kérlek, linkelj be hivatkozást a te forrásodról.. Hátha én vagy a könyvelő téved. (Bár szerintem itt inkább a szélsőséges esetekről lesz szó, amikor valóban nem tanácsos, mert bújtatott munkaviszonynak veszik ellenőrzésnél.. Ettől még normál keretek között nem kell adószámot kiváltani)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!