Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyéni vállalkozóként foglalko...

Egyéni vállalkozóként foglalkoztathatok én alattam valakit, kb havi 1 alkalommal, aki nem vállakozó?

Figyelt kérdés

Mondjuk megbízási szerződéssel vagy hasonló működhet, ha én vagyok a megbízó, és én mondjuk egyéni vállalkozó vagyok, de akit alkalmaznék, ő nem az.

Majd kérdezni akarok könyvelőt, de azt előbb keresnem kell. Érdeklődök a lehetőségekről első körben.

aug. 9. 16:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván nem
aug. 9. 16:16
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
EFO keretében megoldható. Régebben volt megbízási szerződés magánszemély felé is, nem tudom, az létezik-e még.
aug. 9. 16:28
 3/13 anonim ***** válasza:
Persze, pl munkaszerződéssel, egyszerűsített foglalkoztatásban
aug. 9. 16:29
 4/13 anonim ***** válasza:
Persze.
aug. 9. 17:51
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Persze utánajárok és keresek könyvelőt, csak addig is jó tudni, hogy egyáltalán lehet-e. :)
aug. 9. 19:28
 6/13 anonim ***** válasza:
50%

"Régebben volt megbízási szerződés magánszemély felé is, nem tudom, az létezik-e még."

Ma már nem ilyen egyszerű ez a dolog, mivel adószám birtokában végezhető csak önálló tevékenység, kivéve ha ingatlant ad valaki bérbe. Én sem váltanék ki adószámot azért, mert mondjuk egy vállalkozónál le kell festeni a telephely fém kapuit.

Ilyen élethelyzetre marad az egyszerűsített foglalkoztatás. Valójában hasonló célt szolgál.

aug. 10. 05:29
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, bár nem mind volt valós!

Beszéltem könyvelővel, és nem tudom, honnan vette ezt a 6-os is pl: Ahogy Van ugye az EFO, és bizony ugyanúgy foglalkoztathatok magányszemélyt megbízásival, magánszemélyként, adószám nélkül.

Nekem ez a jobb most, magasabb összeget tudok adni megbízásival ugyebár.

EFO-nál láttam van egy max napi keret, amit fizethetek.

nov. 11. 14:14
 8/13 anonim ***** válasza:

"és bizony ugyanúgy foglalkoztathatok magányszemélyt megbízásival, magánszemélyként, adószám nélkül."

Nem tudom, hogy ezt te honnan vetted...?

nov. 12. 04:19
 9/13 A kérdező kommentje:

Mondjuk a könyvelőtől, aki tudja is?

Külön rákérdeztem a netes keresgélés után. Sehol nem írnak amúgy olyat, hogy megbízási díjjal ne lehetne magánszemélyként dolgozni.

Szóval te honnan vetted? :) Kérlek, linkelj be hivatkozást a te forrásodról.. Hátha én vagy a könyvelő téved. (Bár szerintem itt inkább a szélsőséges esetekről lesz szó, amikor valóban nem tanácsos, mert bújtatott munkaviszonynak veszik ellenőrzésnél.. Ettől még normál keretek között nem kell adószámot kiváltani)

nov. 12. 12:55
 10/13 A kérdező kommentje:
Tehát az volt a válasz, hogy persze, egyéni vállalkozóként tudok megbízásival is foglalkoztatni magánszemélyt (akinek nincs külön adószáma).
nov. 12. 13:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!