Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha szinte naponta adok veszek...

Ha szinte naponta adok veszek bitcoint akkor évente simán duplázom a penzem? Mert binance-n

Figyelt kérdés
Most nem értem, mi akadálya van annak hogy pár naponta vegyek vagy épp eladjam a bitcoinom amikor látom mondjuk egy ezrest ugrik majd esik a árfolyam. Minden nap kb megtortenik ez, pl ha kicsit többet mozog mint egy ezres mondjuk 65.000nél veszem 66.250 eladom akkor nyertem 2%ot a pénzemen nem? Utána usdc be valtom majd mikor megint esik veszek, várok nőtt okes eladom. Ezt ha ismetelgetem sokszor 2%ot osszerakok és pár hónap alatt duplázom a tokem nem? Van egy apró díja gondolom az adás vételnek (mennyi?) De attól még működik, aztán egyszer ha úgy gondolom kiutalom fiat pénzbe, profitrol adozok 15%ot és kész. Ez teves ? Ha igen miért?
júl. 28. 00:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
Mi a terved arra az esetre, amikor megveszed a bitcoint, s a következő nap nem emelkedik egy ezrest, hanem esik? Meg a következő nap is, meg azt követően is, s mondjuk pár hét alatt lefeleződik az árfolyam? Merthogy korrekció/bikapiac is létezik ám...
júl. 28. 00:14
 2/15 anonim ***** válasza:
64%
Igen, simán lenullázhatod az accountodat évente.
júl. 28. 00:25
 3/15 krwkco ***** válasza:
56%

"bikapiac is létezik ám."

Azt nevezik bikapiacnak, amikor felfelé mennek az árfolyamok. Amikor esés van, az medve. :-)

júl. 28. 02:56
 4/15 anonim ***** válasza:
Ez csak akkor működik, ha az emelkedés mindig nagyobb, mint a csökkenések összeadva. Ilyen piac nem létezik. Azt sem számoltad bele, hogy oké kiveszed a bitcoint valamikor, na de a valós pénzek árfolyama is folyamatosan változik. Duplázhatod a bitcoint, ha addigra harmadannyit fog csak érni valós pénzben.
júl. 28. 03:28
 5/15 anonim ***** válasza:
27%
És ha egyik nap 65 ezernél van a btc, utána pedig évekig meg sem közelíti ezt a szintet, akkor mit csinálsz?
júl. 28. 07:31
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

@3 Valóban, medvére gondoltam, csak már álmos/fáradt voltam. :D :D :D

Egyébként a március 14-i csúcs óta egy lassan, lefelé csordogáló pályán mozog. Egyre alacsonyabb csúcsok és egyre alacsonyabb aljak D1-en és W1-en. Amíg ez nem változik meg, addig biztosan eső trend van.

Az még kérdés, hogy az aktuális havi gyertya három nap múlva fölé zár-e az előzőnek, vagy épp alá.

júl. 28. 08:19
 7/15 anonim ***** válasza:
Az a veszélye, hogy az árfolyam nem mindig felfelé tart, azaz előfordulhat, hogy egyik nap 50e vásárolsz és rá 1 hétre 45e tudod eladni és 50e fölé csak 2 év múlva lesz. Ilyenkor ugye felmerül a kérdés, hogy tartod évekig, avagy eladod és veszteséget realizálsz.
júl. 28. 09:17
 8/15 anonim ***** válasza:

Azért téves mert a piacok csak elméletben ennyire hatékonyak. A tőzsdén nincs bomba biztos terv minden időre. Ha így lenne akkor sokkal többmindenki szedné meg magát.

Ilyen pár % mutatványokat pedig inkább egy napon belüli kereskedést preferálnék egy határidős amerikai indexen (S&P, Nasdaq), aminek azért költsége is van minden szempontból. Vagy ugyanzeken a piacokon CFD formában, aminek megint csak meg vannak a hátulütői és még nem is beszéltünk alapvetően aról, hogy ehhez mennyi tapasztalt és tudás is kell, hogy napi szinten te pár % ki tudj sajtolni.

Bár mit is fogsz csinálni, minden kockázatos lesz. Úgy, hogy készülj fel lehetőleg olyan pénzel aminek az elvesztése azon felül , hogy fáj nem ront a megélhetéseden.

júl. 28. 10:48
 9/15 anonim válasza:

Trump megígérte egy kriptovaluta konferencián, hogy ha megválasztják, akkor a Bitcoin központjává teszi az USA-t. Három éve még köpködte az egészet.

Nem lehet biztosra menni a Bitcoin ügyben sztem.

[link]

júl. 29. 19:26
 10/15 anonim ***** válasza:

Találós kérdés a kérdezőhöz.

Ha múlt héten vettél volna, pl. 65e$ környékén (vagy kicsit előtte, 69e környékén), most meg ~52e (de volt már ma 49e alatt is), mennyi ideig kellene várnod a duplázásra?

Én egyébként nemsokára nagyobb tételben tervezek venni, úgy 22e $ környékén.

aug. 5. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!