Mikor utalják a Szja-t vissza?
A könyvelőm az utolsó pillanatban csinálta meg az adóbevallásomat idén,május 21.-én. Azt olvastam,hogy 30 nap az utalás legfeljebb,de nem kaptam meg. Van olyan,hogy késik,vagy fel kell vennem a kapcsolatot a NAV-val?
25 éves lettem tavaly augusztus végén,de az előtte való hónapokra igényeltem vissza a 25 éveseknek járó szja-t. Köszi,ha segítesz!
-miért könyvelő csinálta az adóbevallásod? Vállalkozó vagy? Vállalkozói jövedelemre nem vonatkozik az adókedvezmény
-ha nem vállalkozói jövedelmed hanem munkabéred volt: Augusztus előtt is dolgoztál és fizettél be adót? Csak befizetett adót lehet visszaigényelni.
" Ugyfelkapun latom,hogy mennyi a visszaigenyelheto osszeg es hogy szamlara kertem,de ennyi."
A NAV ÜPO felületén az adószámlát lekérve azt is látod, hogy mikor indították el a kiutalást, és milyen bankszámlaszámra. A kiutalás dátumát követő 1-2 napon belül érkezik a bankszámládra a pénz.
Az adószámla bal oldalán vannak a kötelezettségek és törlések könyvelve, a jobb oldalán a kiutalások, befizetések vannak könyvelve. Biztos vagyok benne, ha jelölte a könyvelő a kiutalási igényed, akkor ott június 22. előtti dátum lesz, mint a kiutalás dátuma.
Míg a Magyar Államkincstáron átfut ez a dolog, az 1-2 nap.
Akkor van gond, ha a jobb oldalon nincs kiutalási dátum megadva, mert akkor valószínűleg nem lett jelölve, hogy kéred vissza az összeget.
Nézd meg, biztos, ami biztos. ->
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!