A túlfizetést mikor utalják vissza?
Van adótúlfizetésem, vissza is igényeltem még május elején. Mikorra várhatom, hogy visszautalják? Van olyan ismerősöm aki már meg is kapta a pénzt. Mivel ma éjfélig adható le a bevallás, én arra tippelek, hogy csak jövőhéttől számíthatok rá, nem értem, hogy lehet az, hogy valaki hamarabb kapja meg.
Valaki tudja konkrétan, hogy ez mennyi idő? 30 nap?
Fel van tüntetve mindenhol.
30 nap
30 napon belül bármikor indíthatják a kiutalást.
Az, hogy egyik hamarabb kapja meg, mint a másik kizárólag azon múlik, hogy az ügyintéző mennyire van leterhelve. Akinek kevesebb ügyet osztanak ki, az előbb végez velük, tehát előbb képes indítani a kiutalást.
Nagyon köszönöm!
Akkor lehet elsiklottam felette, én is 30 napra tippeltem mert kb mindenhol annyi idő. Köszi a segítséget!
"1-2 napon belül fel van dolgozva a bevallás, akkor rögzítik a kiutalás időpontját is."
Akkor azonos időpontban benyújtott bevallás esetén miért hatalmas a kiutalás időpontjában az eltérés? Nem kötekedésből írom, hanem azért, mert őszintén érdekel az oka.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!