Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mekkora összegtől foglal le a...

Mekkora összegtől foglal le a nav ?

Figyelt kérdés

Édesanyám autóját lefoglalta, 1 éve külföldön dolgozik, és a leveleket így nem vette át senki. Ma kaptam én a levelet hogy édesanyám autojàt lefoglalja a nav valami tartozás miatt, én vagyok az üzembetartó és vigyem be a rendszámot, forgalmit stb.

Ha kifizetem neki, akkor maradhat a kocsi? Régi ócskavas de akkor is az az első és egyetlen autoja .

2024. máj. 31. 20:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag már 10e Ft tartozás esetén is indíthatnak végrehajtást, de 50-100e között már szoktak is, pl. inkasszózni.

A NAV-val kell egyeztetned arról, hogy kifizetheted-e. Meg arról is, hogy mennyi is az a tartozás.

Nem tudjuk, hogy épp milyen stádiumban van a végrehajtási ügy, anélkül nem lehet nyilatkozni.

Az meg egy másik story, hogy te intézheted-e más tartozását, vagy kell meghatalmazás...

2024. jún. 1. 00:38
 2/14 A kérdező kommentje:
Azért vicc.. komplett kocsi ér vagy 100.000 Ft. Gondolom tb tartozás lesz a dologban, mert a 4 oldalból nincs indoklás csak annyi hogy a kocsit vissza kaphatja ha a tb lejelenti a navnak hogy tisztázva lett a tartozás . 1 éve van kint, szóval szerintem 100k körül lehet a tartozása .
2024. jún. 1. 07:58
 3/14 anonim ***** válasza:
22%
#2 az a vicc, hogy anyádnak nem volt annyi esze, hogy a külföldi munkavállalás előtt intézze a kijelentkezést, meg hogy igazolja, hogy külföldön biztosított. Te nem fizethetsz helyette, meg meghatalmazás nélkül el sem járhatsz.
2024. jún. 1. 08:05
 4/14 krwkco ***** válasza:
9%

"... a kocsit vissza kaphatja ha a tb lejelenti a navnak hogy tisztázva lett a tartozás."

Ha van ügyfélkapuja, akkor édesanyád meg tudja nézni, hogy mennyi a tartozása. Ha nincs, az baj.

"Ha kifizetem neki..."

Bárki utalhat egy NAV számlára. Nem csak a sajátjára.

"Ha kifizetem neki, akkor maradhat a kocsi?"

Mivel ezt írták a határozatban, ezért nyilván igen. Ha további intézkedés is kell, akkor édesanyád ügyfélkapun keresztül tud küldeni hitelesített dokumentumot, levelet a TB-nek vagy a NAV-nak. (Bár ez bűncselekmény, de ha tudnád az ügyfélkapu loginját és a jelszavát, akár Te is megtehetnéd mindezt, édesanyád folyamatos értesítése mellett.)

2024. jún. 1. 09:22
 5/14 anonim ***** válasza:
Nekik a pénz kell, nem a kocsi. Egyeztess velük.
2024. jún. 14. 14:49
 6/14 A kérdező kommentje:

68.000 Ft tb tartozás volt.

Egyébként átadta valaki végrehajtásra és 1 hét alatt lett belőle 138.000 Ft !

Mindegy, ki fizette.

2024. jún. 14. 22:55
 7/14 anonim ***** válasza:
60%

"Egyébként átadta valaki végrehajtásra és 1 hét alatt lett belőle 138.000 Ft !"

Egészségügyi szolgáltatási járulék hátralékot ("TB") nem adják át másnak végrehajtásra, hiszen az adó- és köztartozásnak minősül, az adóhatóság tartja nyilván a hátralékot és adott esetben ő is hajtja be.

Abban az esetben, ha mind a NAV, mind az önálló bírósági végrehajtó (ÖBV) lefoglalja valamilyen tartozás fejében ugyanazt a vagyontárgyat (legyen ez akár egy autó), akkor a behajtási eljárás tovább folytatására kizárólag az önálló bírósági végrehajtó jogosult. Tehát az adó- és köztartozást is ő fogja behajtani. Ilyen esetben az ÖBV felszámol nála felmerült végrehajtási költségeket, ami gyakorlati az ő munkadíja, az nem a NAV tartozást fejeli meg. Ahhoz a NAV-nak semmi köze.

Viszont 68 ezer forint tartozásra nem foglalhat vagyontárgyat a NAV. Ilyen esetben kizárólag inkasszót adhat ki az adós bankszámlájára, továbbá jövedelmet tilthat, mást nem. Egyetlen kivétel, ha vagyonelkobzásra folytatja a végrehajtást. Te "TB"-tartozást említsz, tehát a történetben valami sántít...

Biztos, hogy csak 68 ezer tartozása van/volt anyukádnak? Szerintem nem...

2024. jún. 15. 04:46
 8/14 A kérdező kommentje:

Láttam a levelet, amit most utoljára kapott. Tb tartozás, és 69.000 Ft alatti összegben .

Ha gondolod kitakarom a nevet es feltoltom ide, csk kellene egy program amelyikkel screenshoot tudok ide feltölteni .

2024. jún. 16. 04:43
 9/14 krwkco ***** válasza:
0%
2024. jún. 16. 07:28
 10/14 A kérdező kommentje:

[link]

79*

Én akkor is sokkalom azt a plusz 60.000 a semmire, főleg hogy ertesites után 2 napon belül már fizetve lett.

2024. jún. 16. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!